Güneydoğu kavruluyor: Sıcaklık 43 derece

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu'daki bütün illerde hava sıcaklığı 43 dereyi geçti. Diyarbakır Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugünkü sıcaklığın son 8 yılın en yüksek değerine ulaştığını açıkladı. Diyarbakır, Batman ve Mardin'de sıcaklık 43 dereceyi geçerken, Şanlıurfa'da 44 dereceye ulaştı. Bölgede hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olduğu belirtiliyor

Türkiye hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle bunalırken, Güneydoğu adeta yanıyor.

Güneyden gelen sıcak havanın etkisine giren Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa'da yılın en yüksek sıcaklık değeri kaydedildi. Sıcakların hafta boyunca 41-43 derece aralığında olması bekleniyor.

Meteorolojinin tahminine göre; Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa'da hafta sonuna kadar sıcaklığın 41 derece üzerinde seyredecek.

Bölgenin güneyinde Suriye sınırına yakın yerlerde sıcaklık daha da artacak. Sıcaklıkla birlikte nem oranının da arttığı ilde insanlar dışarı çıkamıyor. Diyarbakır Meteoroloji yetkileri, sıcaklığın hafta boyunca 41 - 43 derece aralığında olacağını belirtti.

Bugün kaydedilen sıcaklık değerinin 2000 yılının 30 Temmuz'unda kaydedildiğini belirten yetkililer, vatandaşların mümkün olmadıkça 12.00-15.00 saatleri aralığında dışarı çıkmamalarını dile getirdi.

Bu arada Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, sıcak havalarda güneş yanıklarının yanı sıra sıcak çarpması için de dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Kubat, özellikle yaşlılar ile kalp ve tansiyon hastalarının sıcak günlerde efor harcamaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Hava sıcaklığının gün boyunca 41 derecenin üzerinde seyretmesi klimaları da etkiledi. Halkın serinlemek için en çok başvurduğu klimalarda hava sıcaklığı nedeniyle serin yerine sıcak üflemeye başladı. Dış hava sıcaklığına bağlı çalışan klimalar sıcaklık artıkça performansı düşüyor.

Bölge genelinde de aşırı sıcaklara klimalarda çare olamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber