Devlet hastanesinde 4 saat ambulans bekledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Devlet Hastanesi'nden çarşı merkezinde bulunan özel bir hastaneye sevk edilen bir hasta, yaklaşık 4 saat boyunca sedye üzerinde ambulans bekledi. Ambulans gelmeyince, hasta, yakını tarafından ticari taksi ile sevk edildiği hastaneye götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Sadık Toplu adındaki bir vatandaş, hastalanan 80 yaşındaki annesini Bingöl Devlet Hastanesi'nin acil polikliniğine getirdi. İlk müdahalesi yapılan Medi Topluk adındaki yaşlı bayan, hastanedeki röntgen cihazı arızalı olduğu için Özel Uzmanlar Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Ancak yaşlı kadın, kendisini hastaneye götürecek ambulans olmadığı için saatlerce hastane koridorunda sedye üzerinde bekletildi. Bu süre zarfında hasta yakını defalarca ilgililerle görüştü. Zaman geçtikçe sabrı tükenen hasta yakını Sadık Toplu, mesainin bitimi ile birlikte aracı ile kurumdan ayrılan hastane müdürünün yanına giderek sağlık durumu ağır olan hastasının saatlerce burada ambulans beklediğini haykırdı. Aracından inen hastane müdürü karşısında basın mensuplarını görünce acil 112 Acil Servis'ten ambulans istedi. Saatlerce kendisini insan yerine koyup ambulans istemeyen yetkililerin basın mensuplarını görünce değişmesine tepki gösteren hasta yakını, "Biz 4 saattir ambulans bekliyoruz. Defalarca yetkilere gittik. Bizimle ilgilenilmiyor. Şimdi basın mensuplarını görünce mi aklınıza geldik" dedi.

Koridordaki sedyede saatlerce bekletilen yaşlı annesinin acılarına daha fazla dayanamayan Topluk, ticari taksi çağırdı. Hareket edemeyecek kadar kötü olan annesini kucağına alarak taksiye bindiren Topluk, "Hastamın durumu itibari ile ambulansla götürülmesi lazım. Ancak görüldüğü gibi kimsenin bizimle ilgilendiği yok. Bizlerin bu mağduriyetini birilerinin görmesi lazım" dedi.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Şakir Kavran ise, umursamaz bir şekilde "2 ambulansımız var. Onlar da görevde. Yapacak hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber