Patlamaya siyasilerden gelen tepkiler

Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ?SALDIRIYI NEFRETLE LANETLİYORUM?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Güngören'de meydana gelen terör saldırısını nefretle lanetlediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güngören'de meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

?İstanbul Güngören'de işlek bir caddede ve yoğunluğun bulunduğu bir saatte kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırt etmeden hunharca masum vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle lanetliyorum.

Bu vahşetin sorumluları, nerede olurlarsa olsunlar hiçbir şekilde kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaklardır.

İstanbul Valimiz Muammer Güler ve Başbakan Yardımcımız Hayati Yazıcı diğer yetkililerimizle birlikte olay yerinde gerek emniyet tedbirlerini, gerekse acil yardım ve tıbbi müdahale çalışmalarını koordine etmektedirler. İçişleri ve Sağlık Bakanlarımız da İstanbul'a hareket ederek çalışmalara nezaret etmek üzere talimatlandırılmıştır.

Millet olarak acımız büyüktür. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu tür hain saldırılar, hiçbir zaman ulaşamayacağı gibi terörle mücadeledeki azim ve kararlığımızı daha da artırmaktadır.

İnanıyorum ki, aziz milletimiz de, huzur ve istikrarına kast eden bu menfur saldırıya en güçlü cevabı, birlik ve beraberliğine kararlı duruşuyla daha çok sahip çıkarak verecektir.?


-DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU, ?HUZUR VE BARIŞ" DİLEDİ

? Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tüm Müslüman aleminin yarın gece kutlanacak olan Miraç Kandili'ni kutladı. Bardakoğlu, ?Bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum? dedi.

Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ?Sevgili Peygamberimizin Miraç'ından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekün insanlığın her türlü ayıp, çirkin, hata, vebal ve günahı geride bırakarak manevi yükselişi üzerinde de düşünmek zorundayız. Bunun da yolu, fani hevesler peşinde ömür tüketmek yerine yaşadığımız hayatın geçiciliğini gerçekten fark edip Allah'a dönmekten, O'nun rızasına uygun bir hayat sürmekten, geride insanlık için yararlı işler bırakmaktan, her türlü maddi gücü ahlakla buluşturmaktan geçer? dedi.

Bardakoğlu'nun mesajı şöyle:

?Bugün, dünyada insanlık olarak en büyük sıkıntıları, doğal afetlerden veya Cenab-ı Mevla'nın üzerimizdeki nimetlerini azaltmasından değil, kendi ellerimizle yapıp ettiklerimizden, nefsimizin aklımıza egemen olmasından, birbirimize karşı beslediğimiz sonu gelmez düşmanlık ve ötekileştirmeden, bencillik ve ihtirasımızın, öfke ve kinimizin sürüklediği akıl almaz yanlışlıklardan çekmekteyiz. Miraç gibi kutlu zamanlar, bizlere Yüce Rabbimizin sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla çalarak O'na dönme, kendimize gelme, durup düşünme imkanı sunar; nefsimizin bize güzel gösterdiği kötülük ve çirkinlikten kurtulma irademizi tazeler. Ne mutlu Miraç'ı böyle değerlendirenlere? Bu duygularla, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.?


BBP: "BU SALDIRILAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR"

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstanbul'da yaşanan ve "masum insanları hedef alan canice saldırıyı" şiddetle kınadığını açıkladı.

Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, paniğe kapılmama çağrısında bulundu. "Bu saldırılar sadece birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmelidir? diyen Yazıcıoğlu'nun açıklaması şöyle:

?Yine vahşi bir eylemle İstanbul sarsıldı. Bu eylemi yapanlar insanlıktan nasibini almamış, hiçbir insani değeri tanımayan canilerdir. Yapılan tam anlamıyla alçakçadır. Mezhebi, dini, ırkı ve kim olduğunu bilmediği insanlar, alışverişi ya da çocuklarıyla mutlu bir şekilde bir çay bahçesine giderken patlama sonucu hayatını kaybediyor, uzuvları parçalanıyor. İşte terör tam anlamıyla budur. Hiçbir sorunu olmayan insanlara karşı bu kadar dramatik bir şekilde zarar göreceği eyleme yaparken ya da bu sonucu doğuracağı belle olan bir eyleme karar verirken hangi ruh haliyle davranıyorlar ya da davranmış olabilirler? İşte terörizm bunu yapar ve hedefinde sadece panik ve korku oluşturmak, toplumu yıldırmak ve onun üzerinden propaganda yaparak sesini duyurmak ister ve gayrimeşru fikirlerini ve taleplerini topluma devlete dayatır. Ama hiçbir şiddet yönteme siyasi başarı getirmez. Bu alçaklık karşısında milli birliğimizi ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Hiçbir paniği kapılmadan herkes teröre ve terörizme lanet okumalıdır. Bu saldırılar sadece birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmelidir."


Büyükanıt, saldırıyı kınadı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul Güngören'de masum vatandaşları hedef alan alçakça saldırıdan derin bir üzüntü duyduğunu ve bunu yapanları nefretle telin ettiğini belirterek, ?Bu insanlık dışı saldırının faillerinin mutlaka yakalanacaklarına ve yaptıklarının hesabını vermek üzere yargı önüne çıkarılacaklarına inanıyorum? dedi.


BAYKAL'DAN TERÖR SALDIRISINA KINAMA

? CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Güngören'deki patlamaları nefretle kınadığını bildirdi. İstanbul'da meydana gelen saldırılar nedeniyle bir mesaj yayınlayan Baykal, terörü lanetledi. Söz konusu saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Baykal, bütün Türkiye'ye geçmiş olsun dileğini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber