Sünnet olurken moraran dudaklara dikkat

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 12:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Metin FERAH/BOLU,

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihangir Uyan, sünnet esnasında ağlarken dudaklarında morarma olan çocukların, kalp boşluklarında delik olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Doğuştan itibaren fark edilmeyen kalpteki deliklerin, sünnet esnasında ağlamayla dudaklarda morarma ve nefes sıkıntısıyla kendisini belli edeceğini belirten Prof. Dr. Uyan, ?Sünnet esnasında ağlarken dudaklarında morarma meydana gelen çocukların, kalp deliğinden şüphelenmek gerekir. Bu tür çocukların kalp ultrasonları çekilerek, kalplerine bakılması gerekir? dedi.

Prof.Dr. Uyan, çocukların kalp boşlukları arasındaki deliklerin doğuştan olabileceğini, doğuştan olan öldürücü genetik ritm bozukluklarının çocuğun sünnet esnasında ölümüne yol açabileceğini açıklayarak, şöyle konuştu:

?Kalp çarpıntısından ve ritm bozukluğundan yakınan çocukların sünnet ettirilmeden önce, mutlaka bir kalp doktoruna gösterilmesi gerekir. Sünnet korkusu ve stres istenilmeyen ritm bozukluklarını davet ederek, çocuğun sünnet esnasında ölümüne yol açabilir. Sünnet olurken ağlayan ve dudaklarında morarma meydana gelen çocuklarda, kalp deliği olma ihtimali son derece yüksektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber