Vali yardımcısı ve kaymakamın tutuklanması talebine red

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 17:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Turaç TOP/İZMİR,

İZMİR'in Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne, jandarmanın yaptığı, AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez'le birlikte 17 kişinin tutuklandığı operasyon kapmasında, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan Vali Yardımcısı Halis Peker ve Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen hakkında tutuklanmaları istemiyle yapılan itiraz reddedildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nca, 'ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma, silah kaçakçılığı, ateşli silahlar kanuna muhalefet, resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla geçen ay gerçekleştirilen operasyonda, aralarında AKP'li Başkan Mustafa Karagülmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S., belediye görevlileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve zabıtaların da bulunduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevkedilen 35 zanlıdan, aralarında Başkan Karagülmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S.'nin de bulunduğu 17 kişi, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, 'Suş işlemek amacıyla kurulan silahlı ş"rgşte şye olmak, gş"revi ihmal, tehdit ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarına karıştığı öne sürülen İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker ve Buca Kaymakamı Mehmet Taşdş"ğen'in de ifadelerine başvurulmasına kararı verildi. Savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevkedilen Peker ve Taşdöğen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kararın ardından soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Peker ve Taşdöğen'in tutuklanması için bir üst mahkemeye itiraz da bulundu. Değerlendirmenin ardından Peker ve Taşdöğen'in tutuklanmasıyla ilgili yapılan itiraz reddedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber