Yurtlarda parmak iziyle giriş dönemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA)

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Türkiye genelindeki yurtlarda güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirterek, 25 bin 250 yeni özel güvenlik elemanı alındığını, girişlerde imza yerine parmak izi uygulamasına geçildiğini söyledi.

YURTKUR Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu'nda, 11 gün sürecek, ?Sivil Savunma Semineri' düzenlendi. Yurt müdürlerine, deprem, savaş ve yangın anında yapılması gerekenler anlatılacağı seminerin açılışına YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak da katıldı. Burada bir konuşma yapan Hasan Albayrak, Türkiye genelindeki 232 yurtta 210 bin öğrenciyi ağırladıklarını kaydetti. Albayrak, sivil savunmanın çok önemli olduğuna dikkati çekerek, ?Savaş anında yurtlarımız hastanelere, doğal afetlerde ise barınaklara dönüştürülüyor. Bunun için sivil savunma eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Doğal afetlerde öğrencilerimize ve halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek için sürekli kendimizi yeniliyoruz? dedi.

YURTLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLER ARTIRILDI

Antalya Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda, 6 Nisan 2008 tarihinde yaşanan silahlı olayın ardından yurtlardaki güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurgulayan Albayrak, ?Antalya'daki olayda silahlı saldırganların önüne memurlarım atladı. Onlarla gurur duyuyorum. Olay çıkan yurtta 60 öğrencinin ilişiğini kestik. Bazı yurtlarımız güvenlik açısından zayıftı. 25 bin 250 özel güvenlik önlemi aldık. Güvenlik kameralarının sayılarını artırmak yerine, kontrol sistemimizi sıklaştırdık. İmza uygulaması yerine parmak iziyle giriş sistemi geliştirdik. Kimse arkadaşının yerine imza atamayacak. Aileler yurt görevlisinden çocuklarının hangi saatte giriş ve çıkış yaptığını öğrenebilecek. Güvenliği en üst seviyeye çıkardık? diye konuştu.

MUĞLA'YA YURT MÜJDESİ

Albayrak, Muğla'da bir yıl içinde bin yataklı yurt yapacaklarının müjdesini verererek, iki ay içinde ihilaye çıkılacağını söyledi. Yurtlardaki kaliteyi artırmayı hedeflediklerini de belirten Albayrak, şöyle konuştu:

?Stratejik planlarımızı yaptık. Yurtlardaki odalar, bir veya üç kişilik olacak. Her odaya televizyon ve buzdolabı koyacağız. Sosyal etkinliklere ağırlık vermeya başladık. Yurtlarımızın hepsine basketbol ve voleybol sahası yaptık. Şimdi tenis kortu yapıyoruz. Tenis öğretmeni de tutarak, öğrencilerimizin sosyal etkinliğini arttırmıaya çalışacağız.?

?HACİZ UYGULAMADIK'

200 bin öğrencinin mezun olduktan sonra öğrenim kredisini ödemediğini belirten Albayrak ancak hiç birine haciz uygulanmadığını söyledi. Borcu olanlara ödemeleri için çağrıda bulunduklarının altını çizen Albayrak, iş sahibi olanlara ödeme zorunluluğu getirdiklerini, işsiz olanların borcunu ise ertelediklerini kaydetti. Yapılan 1 milyon YTL'lik tahsilat ile öğrencilere yurtlarda sabah kahvaltısı verilmeye başlandığını da aktardı.

Aybayrak, açılıştaki konuşmasının ardından Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu'nun Bodrum katında oluşturulan sinema salonun açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber