Binlerce memur ağustos ayı maaşını eksik alacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Dolu'nun yazısı

Maliye Bakanlığı, Bakanlıklar'a duyuru yaparak döner sermayesi olan Bakanlık ve kamu kuruluşlarındaki memurlara bütçeden 136 YTL tutan denge tazminatı ödemeyeceğini bildirdi.

Bu durumda Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeli yarın maaşlarını 136 YTL eksik alacak.

6 Ağustos 2008 günkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 5793 sayılı kanunun ve 375 sayıl kanun hükmünde kararnameye göre,?.. Ek ödeme yapılan personele en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 28'i oranında ek ödeme yapılacağı belirtildiğinden ekteki esaslara göre hesaplama yapılmasın? derken, duyurunun başka bir bölümünde ise ?.. Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ek bordro düzenlenerek mahsup edilecektir? deniliyor.

Duyurunun son bölümünde ise, memurları mağdur eden metin var. Burada, ?5793 sayılı Kanun'un 46. maddesinin 4. fıkrası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, ek 3. maddesine eklenen sekizinci fıkra uyarınca Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizmi Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü personeline yapılacak ek ödemeler, 15.08.2008 tarihinden itibaren döner sermaye bütçesinden yapılacaktır. Bu konuda gereken önlemlerin alınması, ilgili tahakkuk birimlerinin konu hakkında bilgilendirilmesini önemli rica ederim? diyor Maliye Bakanı.

Bakanımız Sn. Unakıtan böyle bir talimat vermiş olmasına karşın yukarıda belirtilen kurumlardaki döner sermaye sorumlularının böyle bir uygulamadan haberlerinin olmadığı belirtildi. Bu durumda da bu Bakanlık ve kurumlarda çalışan memurların maaşları daha dengelenmeden dengesiz hale getirilmiş oluyor. Bu uygulama ile yarın maaş alacak olan binlerce memur 136.03 YTL eksik maaş alacak.

Hak sahibi memurlar ise, ?Biz bütçemizi alacağımız maaşımıza göre ayarladık. Daha durumumuz dengelenmeden hem dengemiz hem de kafamız bozuluyor. Biz bütçemizi gelirimize göre ayarlamıştık. Şimdi verdiğimiz açık için Fak-Fuk Fon'a mı müracaat edelim? Fakire fukaraya kömür dağıttıran Başbakanımız maaşlarımızın kesilmesine neden müdahale etmiyor? diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber