Öğretmen atamaları celp dönemine denk gelince adaylar mağdur oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nurullah Aydın, İlhami Yavioğlu ve Emir Sunar, KPSS'de istedikleri puanı almalarına rağmen atamaları celp dönemine denk gelen yüzlerce öğretmen adayından üçü sadece.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) kazanarak öğretmen olma hakkını kazanan birçok aday, Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamaları celp döneminde yapmasından dolayı mağdur oluyor.

Bakanlık, öğretmen adaylarından 18 Ağustos'a kadar askerlik durum belgesini gösteren yazı ile müracaat etmelerini isterken askerlik şubeleri de söz konusu tarih celp dönemine denk geldiği için yazıların ancak 25 Ağustos'tan sonra verileceğini söylüyor. MEB ile askerlik şubeleri arasında sıkışan öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu sorunu çözmesini bekliyor. Erzurum'da Türkçe öğretmeni olmayı bekleyen Nurullah Aydın, KPSS atama puanından 87,603 puan alarak kendi alanında Türkiye 280.si oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl 437 Türkçe öğretmeni atayacağını duyurması ile büyük bir sevinç yaşadı. Aydın'ın, puanına ve sıralamasına göre atanacağı kesin gözüküyordu. Ancak onun da askerlik tecil süresi 1 Ağustos'ta doldu. Milli Eğitim'in atama için şart koştuğu askerlik durum belgesini ise alamadı. Aydın, askerlik şubesinden kendilerine celp döneminin 25 Ağustos'ta sona erdiğinin söylendiğini, istedikleri belgenin ancak bu tarihten sonra verileceğinin söylendiğini belirtti. Beden eğitimi öğretmeni olmak için bekleyen İlhami Yavioğlu'nun durumu da Aydın'ınkinden farklı değil. KPSS'den 77,945 puan alarak Türkiye 343.sü olmuş. Emir Sunar ise 79,500 puan alarak Türkiye 210.su oldu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım beklediklerini anlatan adaylar, mağduriyetlerinin artması durumunda hukukî yollardan haklarını arayacaklarını belirtti. Selim Karahan, Erzurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber