Devlet hastanesi yağmalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Serik ilçesinde, 1 yıldır boş bekletilen eski devlet hastanesi binası hırsızlar tarafından yağmalandı. Herhangi bir koruma önleminin alınmadığı binaya giren hırsızlar, polikliniklere giden telefon ve enerji nakil hatlarını keserek kabloları çaldı. Ayrıca, camları kırılan binanın kapı ve duvarları da tahrip edildi.

Geçen yıl yeni binaya taşındıktan sonra eski hastaneyi depo olarak kullandıklarını belirten Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Uyar, güvenlik elemanı sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Ramazan Uyar, "Hastaneyi yeni binaya taşıdıktan sonra özel güvenlik elemanlarımız oldu. Daha önce böyle bir imkanımız yoktu. O nedenle eski binaya özel güvenlikçi koyamadık" dedi.

Öte yandan, eski hastane binası geçen hafta sağlık ve milli eğitim müdürlükleri arasında yapılan protokolle 5 yıllığına Serik Sağlık Meslek Lisesi'ne verildi. 2008- 2009 eğitim ve öğretim sezonunda eski hastane binasında faaliyet gösterecek lisenin faaliyete geçebilmesi için ciddi bir tadilat ve tamirat yapması gerektiği belirtildi.

Binanın 2007 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen tadilat masrafının 750 bin YTL olduğunu belirten Okul Müdürü Ramazan Çiçek, "Bu rakam ilgili bakanlık tarafından 2007 yılı için belirlenen miktar. Bu yıl tadilat masrafı 750 bin YTL'den daha yüksek olabilir" diye konuştu.

Yeni eğitim sezonunun açılmasına 20 gün kaldığını hatırlatan Çiçek, Bakanlık tarafından da ayrılan herhangi bir kaynağın olmadığını vurguladı. Binanda ciddi tamire ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Çiçek, camların yenilenmesi, koridorların genişletilmesi ve bazı bölümlere duvar örülmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerden para toplamakla bu masrafların altından kalkmanın mümkün olmadığını ifade eden Çiçek, hayırseverlerin okula sahip çıkmasını istedi. Eski hastane binasının tadilat ve tamirat görmesi gerektiğini doğrulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Korkut, binaya girdikten sonra yavaş yavaş eksiklerin tamamlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber