Kavurucu hafta başlıyor, İstanbul 38 derece

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yarından itibaren Ağustos ayının en sıcak günlerini yaşayacak, sıcaklık ortalama değerlerin 10 derece üzerine çıkacak. İstanbul'da hissedilen sıcaklık 38 dereceyi bulacak.

- Türkiye aşırı sıcakların etkisine giriyor, sıcaklık Ağustos ayı ortalama değerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacak. Günlerdir sert esen rüzgarların zayıflayacak olması havayı iyice bunaltacak. Önümüzdeki iki gün sıcaklık Marmara'da 35-39, Ege'de 37-42, İç Anadolu'da 36 dereceye kadar çıkacak.

İç Anadolu'da pazartesi ve salı günü çok sıcak geçecek. Karadeniz Bölgesi de bu yazın en sıcak günlerini yaşayacak. Akdeniz'de de aynı şekilde hava çok sıcak olacak, Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi geçecek.

Marmara ve Ege'de nem oranının da yüksek seyretmesiyle hissedilen sıcaklığı İstanbul'da 38, Ege sahilllerinde 40 dereceye çıkaracak. Bu nedenle yarından itibaren Ege ve Akdeniz'e tatile gidenler ısı çarpmalarına karşı dikkatli olmalı ve mümkün olduğunca güneşe çıkmamalı.

Marmara ve Ege'de ancak salı günü rüzgarların biraz sertleşmesiyle hafif serinleme hissedilecek. Ancak sıcaklık hafta genelinde fazla bir düşüş göstermeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber