Türk doktorun büyük başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 20:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eray Copcu, meme küçültme ameliyatları için yeni bir teknik buldu.

Copcu, kadınlarda memenin aşırı büyüklüğünün oldukça önemli bir sorun olduğunu, sırt, boyun, el ve migrene benzeyen baş ağrıları yarattığının saptandığını söyledi.

Meme küçültme ameliyatları için geçmişten günümüze kadar 400'den fazla tekniğin tanımlandığını ifade eden Copcu, ameliyatlardan farklı olması nedeniyle plastik cerrahi de meme küçültme ameliyatlarının çok özel bir önemi olduğunu belirtti.

Meme küçültme ameliyatının estetik ameliyat gibi görünmesine karşın tıbbi bir ameliyat olduğunu vurgulayan Copcu, şöyle konuştu:

"Meme küçültme ameliyatında fonksiyonel olması kadar, simetrisi güzel memelerin yaratılması da gerektiğinden, bu ameliyat hem plastik cerrah hem de hasta adına oldukça zor ameliyatlardır.

Kanada Montreal Üniversitesinden Prof. Dr. Richard Moufarrege'ın tanımladığı bir teknik var. Ama o tekniğin de belirgin dezevantajlarını görünce, bu ameliyatlarda yeni bir teknik geliştirdik. Geliştirdiğimiz teknik Conical Plicated Central U Shaped Mammoplasty (COPCU's) (Koni şeklinde Kıvrılmış Merkezi U Şeklinde Meme Küçültme Tekniği). Tekniğimiz, tümüyle memenin anatomisi ile ilgili. Memedeki bütün kan damarları, sinir yapıları ve süt kanallarını korumayı hedefledik. Bu hedefimizin ışığında da memenin geometrik şeklini oluşturduk. Buna göre memenin üst kısmı yarı koni şeklinde, alt kısmı da yarı küre şeklinde olacaktı. Bunu da özel bir dikiş tekniği ile yarı koni oluşturacak şekilde koni şeklinde kıvırdık. Alt tarafta da yarı küreyi oluşturmak için u şeklinde keserek flep dediğimiz dokuyla memenin beslenmesini sağladık."

Bu tekniğin en büyük avantajını, diğer tekniklerle karşılaştırıldığında sinirlerin, kan damarlarının ve süt kanallarının en fazla korunmuş, izinin ters 'T' harfi yerine düz 'I' harfi şeklinde olması ve en uygun anatomik ve geometrik şeklin yaratılması olduğunu açıklayan Copcu, şimdiye kadar yapılan ameliyatlarda ciddi bir komplikasyonla karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber