Okullara polis ve kamera sistemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Abdullah YANGIN/ADANA, (DHA)

ADANA'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nca uygulamaya konulan ?Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesi çerçevesinde her okulda bir polis memuru görev yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, sağlıklı bir eğitimin güven ortamında sağlanabileceğini belirterek, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün her okula bir polis memuru görevlendireceğini, okul idaresinin sorun yaşandığında polisten yardım isteyeceğini söyledi. Büyükfırat, kamera sistemini olmayan okullara kuracaklarını, kameralı yerlerde öğrenci ve çevresindeki kişilerin kendilerini daha sorumlu hissettiğini söyledi. Kameraların özel hayatı etkileyen değil, günlük yaşantının, teknolojinin, elektronik ve bilgi çağının gerçeği olduğunu vurgulayan Büyükfırat, ?Bütün bu tedbirler aslında caydırıcılık amaçlıdır. Kamera olduğu yerde öğrenci ve çevresindekiler kendilerini daha bir sorumlu hissediyor. Bunun yanı sıra kötü alışkanlıklara karşı da önlemler alınacak. Okul servisleri ile internet kafelere de sıkı denetim getirilecek. Okul çevresinde uyuşturucu satışının önüne geçebilmek için kimlik kontrolü sık sık yapılacak. Boşta gezenlerin okul çevrelerini mesken tutması önlenecek. Polis, öncelikle okul giriş çıkışlarında trafik ve asayiş yönünden önlemler alacak? dedi.

VELİLER TAKİPÇİ OLACAK

Büyükfırat, eğitimin olmazsa olmazlarından birinin anne-babalar olduğunu ifade etti. Büyükfırat, ?Eğer veli eğitime ortak olmazsa, kendini eğitimin bir parçası görmezse, bu işin bir tarafı sakattır. Bu eğitimcilere bırakılacak kadar küçük bir olay değildir. Veli de öğrencisini takip edecek? diye konuştu.

MESLEK SEÇİMİNDE BASKI YAPILMAMALI

Büyükfırat, 8'inci sınıfa gelen öğrenci için yönlendirme programı olduğunu, çocuğun hangi liseyi seçeceğini öğrenmek için form verildiğini hatırlatarak, ?Anne ve babalar kendi kafalarında gerçekleştiremedikleri meslekleri çocuklar üzerinde zorluyor. Baba, çocuğuyla Tıp fakültesi 3'üncü sınıfa geldiğinde barışıyor. Öğrenci ise Tıp fakültesinde kan görünce, kan tutuyor, bayılıyor. Her meslek güzel. Çocuklar ilgi duyduğu, kabiliyetli olduğu alanı seçmeli. Mutluluk, kişinin sevdiği işle iştigal etmesidir? dedi.

GÜVENİ TAM OLMALI

Büyükfırat, sağlam kişilikli ve karakteri yüksek gençlere ihtiyaç olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

?Öğrenci, ?yapmazsam, filanı üzerim' diyecek. Çocuk kendine güven duymalı. IQ'su isterse tavan yapsın. Güven çocukları hayata bağlayan en önemli faktördür. ?Oğlum-kızım. Şunu yap, bunu yapma' demekten kurtuluruz. Meslek sahibi olur ama mutlu olamaz. Okul aile birlikleri rehber öğretmeniyle temasa geçerek, çocuğun gelişimini takip etmeli. Aracımızın bir tarafı arızalandığı zaman, gündemimizin ilk maddesi o oluyor. Ama çocuğumuzla uğraşmıyoruz. Öğretim, bilgilendirilme işidir. Eğitim davranış beceri kazandırmadır. Hakkari'de bir çoban çıkıyor, tıp fakültesini kazanabiliyor. Kimse ona çalış dememiştir. Önemli olan bu sorumluluğu taşımaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber