Sahte amir, terör timlerine yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR'de, kendisini ?emniyet amiri' olarak tanıtan bir kişinin olduğu ihbarını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elinde telsizle araç kullanan kişiyi, hareketlerinden şüphelenip durdurdu. Adının Erhan A. olduğu anlaşılan zanlının, ?zorla çek senet tahsil etmek' suçundan arandığı anlaşıldı. Erhan A'nın üzerinde bir polis telsizi ile sahte emniyet amiri kimliği ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bugün saat 10.30 sıralarında Eskiizmir Semti'nde araştırma yapan terör ekipleri, kendisini emniyet amiri olarak tanıtan bir kişinin bulundukları bölgede dolaştığı ihbarını aldı. İhbarla ilgili çalışma yaptıkları sırada, yanlarından geçen Fiat Doblo marka araç içerisindeki kişinin telsizle yaptığı hareketlerden şüphelenen ekipler takibe başladı. Cadde üzerinde durdurulan araçtan indirilen kişinin 40 yaşındaki Erhan A. olduğu anlaşıldı. Yapılan kimlik sorgulamasında çek senet tahsilatı suçundan hakkında arama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

SAHTE AMİR KİMLİKLERİ BULUNDU

Eşkal bilgilerinden, çevrede kendisini emniyet amiri olarak tanıtan kişi olduğu belirlenen Erhan A'nın kullandığı 35 YS 523 plakalı araçta yapılan aramada, bir telsiz, üzerinde ise iki sahte emniyet amiri kimliğiyle, ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan Erhan A., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir'de geçen perşembe günü düzenlenen bombalı saldırının ardından önlemlerini arttıran terör ekipleri, Bozyaka'daki Emniyet Müdürlüğü binasına götürdükleri araçta, bomba uzmanlarıyla da arama yaptı. Erhan A'nın işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber