Lenovo, ?yüz tanıyan' bilgisayarıyla Türkiye pazarına girdi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 bin dolar sermayeyle Çin'de doğan ve 16 milyar dolar ciroya ulaşan Lenovo, ?ideapad' adlı yüz tanıyan yeni dizüstü bilgisayar serisiyle Türkiye'de atağa kalkacak

İSTANBUL - 1984 yılında 25 bin dolar sermaye ile Çin'de kurulan dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Lenovo, Türkiye pazarındaki operasyonlarını güçlendiriyor. Lenovo'nun üç yıldır Türkiye pazarında olduğunu belirten Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, ?Kurumlarla çalıştığımızdan Türkiye'de kişisel bilgisayar pazarında çok tanınmıyorduk. Ancak yeni ?ideapad' serisiyle ekim ayı itibarıyla Türkiye'de Lenovo'yu duymayan kalmayacak? dedi. Burhanoğlu, serideki bu dizüstü bilgisayarların en büyük özelliğinin ilk kez Lenovo'nun geliştirdiği ?yüz tanıma sistemi' olduğunu vurguladı.

?Şifre yüzünüz'

?Bu bilgisayarlarda şifreniz yüzünüz? diyen Burhanoğlu, güvenliğin en üst seviyede tutulduğunu belirtti. Yeni ürünlerin ilk olarak üretim ve kuruluş merkezi Çin'de satılmaya başlandığını, daha sonra Hindistan ve Amerika'da da pazara sunulduğunu kaydeden Burhanoğlu, şöyle devam etti: ?Dördüncü ülke olarak da Türkiye seçildi. Çünkü Türkiye'de hızla gelişen bir bilgisayar pazarı var, bu da Lenova'nın ilgisini çekti. Türkiye'de bilgisayar pazarı üç yıl öncesine kadar 1 milyon adet bile değildi. Ama bugün 3.2 milyon adede çıktı, bunun 1.4 milyonu da dizüstü bilgisayar. Üç yıl içinde de 5 milyon adede çıkması bekleniyor. Bunun yarısı, belki daha da fazlası dizüstü bilgisayardan gelecek.?

IBM'le 13 milyar dolara

Lenovo'nun Çin'de kurulduğunu ancak Çin markası değil de global bir marka olduğunun altını çizen Lenovo Avrupa Başkanı Milko Van Duijl, Lenovo'nun 2005 yılında IBM'in kişisel bilgisayar bölümünü satın almasının bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bu satınalmayla Yeni Lenovo'nun cirosunun 3 milyar dolardan 13 milyara yükseldiğini aktaran Van Duijl, ?Lenovo'nun cirosu son üç yılda da 16 milyar dolara yükseldi ve global PC pazarının lideri konumuna geldi? dedi. Avrupa'da her yıl yüzde 20 büyüdüklerini anlatan Van Duijl, Çin'de yüzde 30 pazar payı ile lider olduklarının da altını çizdi.

Lenovo'nun bu yılki Olimpiyat oyunlarının resmi sponsorlarından biri olduğunu da belirten Milko Van Duijl, şunları söyledi: ?Olimpiyatlarda 30 bin adet Lenovo bilgisayarı kullanıldı. Hatta Olimpiyat meşalesinin tasarımını da Lenovo'nun tasarım ekibi yaptı. Ar-Ge çalışmalarına ve görsel tasarıma da çok önem veriyoruz. Yeni tasarım dizüstü bilgisayarlarımızın tasarımı ?seksi' olarak nitelendiriliyor ve çok beğeniliyor.?

Ürünler, 1000-2 bin 500 dolar arasındaki fiyatlarıyla eylül ayı itibarıyla satışa sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber