23 yıllık memura işkence gibi iş baskısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/Aziz GüVENER/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA)

Adapazarı Belediyesi'nde, tam 23 yıldır memur olarak görev yapan Süheyla Akay, emekli olmadığı gerekçesiyle garip bir şekilde cezalandırıldığını, hatta manevi işkence çekteğini öne sürdü. İki çocuk annesi Akay, daha önce de çalıştığı Sosyal İşler Müdürlüğü'ndeki görevinden alınarak belediye binasının giriş kapısındaki otopark kulübesinde görevlendirildiğini ileri sürdü.

İSTANBUL Silivri'deki bir arsanın imar durumunun değiştirilmesi karşılığında 1 milyon dolar aldığı iddia edilen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya milletvekili Şaban Dişli'nin amcasının oğlunun başkanı bulunduğu Adapazarı Belediyesi'nde, tam 23 yıldır memur olarak görev yapan Süheyla Akay, emekli olmadığı gerekçesiyle garip bir şekilde cezalandırıldığını, hatta manevi işkence çekteğini öne sürdü. İki çocuk annesi Akay, daha önce de çalıştığı Sosyal İşler Müdürlüğü'ndeki görevinden alınarak belediye binasının giriş kapısındaki otopark kulübesinde görevlendirildiğini ileri sürdü.

Adapazarı Belediyesi'nde, bundan 23 yıl önce memur olarak işe başladığını söyleyen 2 çocuk annesi, 45 yaşındaki Süheyla Akay, 20 yıl tahakkuk servisinde çalıştıktan sonra yerinin değiştirildiğini ve Adapazarı Belediyesi Başkan yardımcısı Yusuf Ertuğrul Erdem'in talimatıyla, ?eleman fazlalığı var' gerekçesi öne sürülerek, bundan 3 yıl önce Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görevlendirildiğini söyledi.

İZİNDEN DÖNDÜ, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAZISI TEBLİĞ EDİLDİ

Süheyla Akay; ?Sosyal İşler'de ise 2 yıl süreyle çalıştırıldım, ardından 8 ay kadar önce de Zabıta Kalemi'ne verildim. Bu görevimde, bana zabıta kıyafeti giydirerek zabıta olmam istendi, ancak yönetmeliğe göre 40 yaşından büyük olma sebebiyle zabıta kıyafeti giymedim ve sivil zabıta olarak 7 ay süreyle sokaklarda çalıştırıldım? dedi.

Bir ay önce çıktığı yıllık izninden 27 Ağustos tarihinde dönen Süheyla Akay'a aynı gün Zabıta Müdürü İsmet Akdemir imzasıyla belediye otoparkında görevlendirildiğine dair yazı tebliğ edildi.

TAHAKKUK SERVİSİNDEN DIŞ KAPIYA

Dış kapıda görev yapmaya başlayan Akay'a, aynı gün tekrar Zabıta Müdürü İsmet Akdemir imzasıyla gönderilen bir başka yazıda da ilginç bir savunma istendi. Savunma istenen yazı şöyle:

?27 Ağustos 2008 Çarşamba günü, görevli bulunduğunuz yerde mesai arkadaşınıza gerekli yardımda bulunmayarak, daimi bir şekilde oturduğunuz tespit edilmiştir. Konuyla ilgili yazılı savunmanızı kanuni süre olan 7 gün içinde vermenizi, aksi takdirde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağınızı bilgilerinize rica ederim.?

İddialara göre, memure Akay savunmasını vermek istediğinde, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ertuğrul Erdem, Akaly'ı odasına çağırdı. ?Üst yönetim seninle çalışmak istemiyor. Ya emekli ol, ya da başka kurum bul? dedi. Bunun üzerine memure Akay, çocuklarını okuttuğunu ve bu nedenle mutlaka çalışmak zorunda olduğunu söyleyince, odadan çıkartıldı. Hemen ardından da Belediye Zabıta odasına çağırtılarak ?Otoparkta görevlendirildiniz' yazısı tebliğ edildi.

Bu tebliğ sonrasında da görevine başlayan bayan memura, aynı gün içinde ?Görev süresince arkadaşlarına yardımcı olmuyorsun? diye bir uyarı daha geldi. Sürücü ehliyeti sahibi olmayan ve araba kullanmasını da bilmeyen memure, son olarak Belediyenin dış kapısındaki kulübede otoparkta giriş çıkış yapan araçlar için bariyerleri kaldırıyor.

Akay'a, ?Üst makam sizinle çalışmak istemiyor' diyerek otoparka verdiği öne sürülen Belediye Başkan Vekili Yusuf Ertuğrul Erdem, konuyla ilgili bir soru yönelten Doğan Haber Ajansı muhabirine, ?Otopark da, belediyenin bir yeri, böyle uygun görülmüş. Kurumun iç bünyesinin sorunu. Bu konunun basına yansımaması onu rahatsız eder. Bu konuyu basınla tartışmaktansa, iç bünyemizde hallederiz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber