Zeki Sayın: Ziraat isterse sicil numarasıyla KEY'i öder

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası isterse sicil numarası ile KEY'i öder

Konut Edirdirme Yardımı (KEY) ödemelerinde problemler bitmiyor. 3 milyonu aşkın hak sahibinin alacağı yanlış hesaplanırken, 1 milyon 700 bin kişi de TC kimlik numarası olmadığı için KEY paralarını alamıyor. TAKVİM'in sorularını cevaplandıran tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Ziraat Bankası'nın isterse, TC kimlik numarası bulunmayan 1 milyon 700 bin hak sahibinin KEY parasını, kurum sicil numaralarını esas alarak ödeyebileceğini söyledi. Kurum sicil numarası sisteme girildiğinde, kişinin ne kadar alacağı olduğunun ortaya çıktığını belirten Sayın, şöyle devam etti: "TC kimlik numarası olmayanların parası Ziraat Bankası tarafından hemen ödenebilir. Çünkü bu kişiler Resmi Gazete'de ilan edildi. İlan edilmesi demek, paraların hazır olduğunu gösterir. Ayrıca, Ziraat Bankası kurum sicil numaralarına göre ödeme yapmazsa, ödemenin ne zaman yapılacağı da belli değil. Çünkü, TC kimlik numaralarının, ne zaman tespit edileceği belli olmaz."

12:27 KEY ödemelerinde T.C. Kimliği olmayanların sorunu yarından itibaren çözülüyor

3 MİLYON KİŞİ BEKLİYOR

Zeki Sayın, hesapları hatalı olduğu için bekleyen 3 milyonun üzerindeki hak sahibinin de, KEY paralarına, tekrar hesaplanıp Resmi Gazete'de ilan edildikten sonra kavuşacağını bildirdi.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Özellikle emekli öğretmenlerin içinde bulunduğu yaklaşık 1 milyon 700 bin hak sahibinin KEY ödemeleri Resmi Gazete'de sadece sicil numaraları ile yer aldı. Bu hak sahipleri kendilerine KEY parası tahakkuk ettiği halde, Ziraat Bankası şubelerinden TC kimlik numaraları yazılmadığı için paralarını alamadı.

ÖZLEM KAMER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber