Eruygur ile Tolon'a TSK adına ziyaret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Orgeneral Hurşit Tolon'u TSK adına ziyaret ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"3 Eylül 2008 günü saat 11.30'da Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kandıra Cezaevinde tutuklu olarak bulunan Emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret etmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir.

Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır."

Korgeneral Mendi'den Eruygur ve Tolon'a ziyaret

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'u Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, cevaezinden ayrıldı.

Kandıra ilçesinde bulunan Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon'u, saat 11.30'da TSK adına Korgeneral Mendi ziyaret etti. Korgeneral Mendi, yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından sivil plakalı bir otomobille cezaevinden ayrıldı. Korgeneral Mendi, cezaevi çıkışında açıklama yapmadı.


Erdoğan: TSK, insani amaçlı bir ziyaret yapmıştır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Şener Eruygur'a Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi tarafından TSK adına gerçekleştirilen ziyarete ilişkin olarak, "TSK adına Garnizon Komutanı görevlendirilerek, insani amaçlı TSK'dan emekli olmuş iki orgeneral ziyaret edilmiştir. Olayı, insani amaçlı olarak yapılmış olan bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Erdoğan, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç ve beraberindeki konsey üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından otelden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bugün Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Şener Eruygur'a Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin ziyareti ve Genelkurmay Başkanlığı'nın ziyarete ilişkin yaptığı açıklama anımsatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi savcılığa yapılmış olan bir müracaatla, özel izin neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Garnizon Komutanı görevlendirilerek, insani amaçlı TSK'dan emekli olmuş iki orgeneral ziyaret edilmiştir. Olayı, insani amaçlı olarak yapılmış olan bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz. Bunun için de daha farklı şeyler aramanın yanlış olduğu kanaatindeyim. Öbür tarafta zaten işin yargı süreci devam etmektedir. Bununla ilgili de herhangi bir açıklamada bulunmak doğru değil."


CHP'li Okay: TSK'nın ziyareti önemli bir girişim

- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin, TSK adına emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u cezaevinde ziyaret etmesini, "önemli bir girişim" olarak değerlendirdi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okay, TSK'nın bu ziyaretinin, yargıya müdahale anlamına gelmediğini söyledi.

İki kuvvet komutanının, zor günlerinde ziyaret edildiğini ifade eden Okay, bunun, beşeri, insani ve hukuki bir ilişki olduğunu bildirdi.

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığının, ziyaret yasağının delindiğini belirten Okay, "TSK'nın iki mensubunun ziyaret edilmesi önemli bir girişimdir" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın cezaevinde komutanları ziyaret ettiğini ancak CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in ziyaret etme talebinin kabul görmediğini anımsatan Okay, "Savcılık, birilerine görüşme imkanı tanıdığına göre Serter'e de aynı şekilde tanıması lazım. TSK'dan ziyaret olunca kabul ama birlikte çalıştığı arkadaşları ziyaret etmek isteğinde 'hayır...' Bu çifte standart olur" diye konuştu.


MHP: TSK'nın paşaları geç ziyareti anlamlı

ANKA

Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan emekli orgenerallar Hurşit Tolon ile Şener Eruygur'un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına ziyaret edilmesi siyasette geniş yankı uyandırırken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, ?emekli iki orgeneralin ziyaret edilmesi çok büyük ve orijinal bir olay değil, olmamalı. TSK iki emekli generali tutukluysa elbette ziyaret edecek? dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen ?Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan emekli komutanlar Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'u TSK adına ziyaret ettiği'ne yönelik açıklamasını ANKA'ya değerlendirdi. Cezaevindeki iki emekli orgeneralin ziyaret edilmesinin büyük bir olay olmadığını ve olmaması gerektiğini kaydeden Ekici, ?Silahlı Kuvvetlerin Tolon ve Eruygur'u ziyaretleri o kadar da orijinal bir iş değil, olmamalı da. Kendi içinden iki general tutukluysa tabi ki ziyaret edecekler. Ancak bu kadar geç hareket etmiş olmaları da anlamlı. Daha erken de ziyaret edebilirlerdi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber