Belediye sosyal tesisinde yolsuzluk iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2008 20:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi'ne ait Anakent Sosyal Tesisleri'nde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla tesisin eski müdürü Ömer Acur, bugün polis tarafından gözaltına alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Anakent İmar İnşaat Şirketi'ne bağlı Anakent Sosyal Tesisleri eski müdürü Ömer Acur, bu akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Sayıştay denetçilerinin yaptığı inceleme sonucu geçen temmuz ayında görevden alınan Acur'un tesislerde düzenlenen düğün, nişan ve yemek gibi organizasyonlardan bazılarını kayıtlara geçirmediği ve bu şekilde haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü.

Ömer Acur'un yürütülen soruşturmada savcılık talimatıyla gözaltına alındığı belirtilirken, tesislerdeki defterler, faturalar ve fişler bir minibüsle incelenmek üzere adliyeye götürüldü.

Yaklaşık 10 yıl bu görevi sürdüren tesis müdürü Ömer Acur, Sayıştay rdenetçilerinin yolsuzluk saptaması üzerine geçen temmuz ayında Samsu Büyükşehir belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz tarafından görevinden alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber