Sakarya polisi okulları sıkı takibe aldı öğrencileri 'Stananizmden' koruyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençler için en büyük tehlikelerden biri olarak gösterilen Stanizme Sakarya polisi savaş açtı.

Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile okul müdürleri Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Toplantıda, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri belirlendi. Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların yanı sıra Stanizmle de mücade etme kararı alındı. Polis, şiddete ve suç işlemeye yönelten Stanizm konusunda eğitim dönemi boyunca öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenleri sık sık bilgilendirecek. Bu yöndeki olası faaliyetler yakın takibe alınarak öğrencilerin etkilenmesinin önüne geçilecek. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terör Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlü tarafından okul idaresi, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik olarak uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı, trafik kuralları, terör konuları gibi öğrencileri ideolojik faaliyetlere yönlendirici hareketler ve Satanizm konulu eğitim semineri ve konferans düzenleyecek.

Sakarya polisi önümüzdeki pazartesi günü başlayacak yeni eğitim dömemiyle ilgili okulları sıkı koruma altına aldı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Okul Polisi Projesi'nde 30 amir, 90 polis görev yapacak. Ayrıca okul giriş ve çıkış saatlerinde 20 motorize ekip ve 7 yaya devriye ile asayiş terbirleri, 7 motorize ekip, 4 motor ve 1 yaya personeli ile de trafik tedbirleri alınacak. Buna göre, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Okul Polisi Projesinde 30 Amir, 90 Polis Memuru görev yapacak. Bu personelin okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri, rehber öğretmenler ve mahalle muhtarları ile irtibat kurarak okul içerisinde ve civarında öğrencileri olumsuz etkileyecek faktörleri tespit ederek gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacak.

Okul giriş ve çıkış saatlerinde toplam 20 motorize ekip ve 7 yaya devriye ile asayiş tedbirleri, ayrıca 7 motorize ekip, 4 motor ve 1 yaya personel ile trafik tedbirleri alacak.Okul içerisinde ve çevresinde öğrenciler arasında yaşanan gruplaşmalar ve çeteleşmeler, uçucu maddeler, uyuşturucu hap, alkol ve benzeri zararlı alışkanlıklardan kaynaklanan olumsuz durumlar ile okul çevresinde büfe ve seyyar satıcılarda açıktan yapılan sigara satışı ve zararlı kesici, delici aletlerin satışı engellenecek. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terör Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlü tarafından okul idaresi, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik olarak Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı, Trafik Kuralları, Terör konuları, öğrencileri ideolojik faaliyetlere yönlendirici hareketler ve Satanizm konulu eğitim semineri ve konferans düzenlenecek.

Okullarda şiddete meyilli öğrencilerin tespit edilmesi halinde ilgili öğrenci, okul idaresi, aile, rehberlik servisleri ve öğretmenler bir araya gelerek, gerektiğinde Çocuk Şube Müdürlüğümüzde görevli psikolog yardımı ile bu öğrencilerin topluma yararlı bireyler haline getirilmeleri sağlanacak. Öğrenci servisleri, özel güvenlik elemanları, temizlik şirketi ve kantin işletmecileri ile çalışanların açık kimlikleri adresi ve iletişim bilgilerinin her an temin edilebilir şekilde okul idarelerinde bulundurulması sağlanacak.

Okul çevrelerinde öğrencilerin suça itebilecek internet kafe, kafeterya gibi umuma açık yerlerin, ilgili mevzuat çevresinde denetim ve kontroller daha sık yapılacak. Aile içinde şiddet ve her türlü istismara maruz kalan çocuk ve gençlerin okullarda tespit edilmesi halinde Ailenin Korunmasına dair Kanunun ilgili hükümlerine göre okul idarecileri tarafından intikal ettirilen olaylarla ilgili kolluk birimleri tarafından gerekli kanuni işlem başlatılacak. Okul idrecilerinin emniyete daha çabuk ulaşabilmesi için rutbeli görevlilerin cep telefonları verilcek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber