Okul bahçesinde servis çatışması!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 14:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Başakşehir'de öğrenci taşımacılığı yapan iki ayrı firmanın servis şoförler okul bahçesinde silahlı çatışamaya girdi. İşte korkunç olayın ayrıntısı İlköğretim ve liselerin açılmasına sayılı günler kala öğrenci taşıyan servis firmaları arasında rekabet kızıştı. Esenler'de bulunan Başakşehir Lisesi bahçesinde okulun taşımacılığını yapan yeni ve eski firmalara bağlı şoförler arasında silahlı kavga çıktı. Olayda bir kişi bacağından yaralandı, bir sevris minibüsüne de çok sayıda kurşun isabet etti. Kavganın okul yönetimi ve öğrenci velilerinin iki ayrı firma ile anlaşmalarından kaynaklandığı belirtildi.

Alınan bilgiye olay, Başakşehir 4. Etap'ta bulunan Başakşehir Lisesi bahçesinde meydana geldi. Yaklaşık iki ay önce okul yönetiminin yaptığı servis ihalesini kazanan Gülen Turizm firmasına bağlı servis şoförleri, geçen yıl okulun taşımacılığını yapan Çakıroğlu firmasına bağlı servis şoförleri ile okul bahçesinde karşılaştı. İki firma şoförleri arasında öğrenci alımı nedeniyle başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Silahların kullanıldığı kavga sonucunda Mehmet Emin Horosan (26) bacağından yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hemen ambulansla Başakşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Emin Horosan'ın sağ bacağından yaralandığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olay yerine gelen Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Kürşat Ç.'yi yakalamak için çevrede çalışma başlattı.

Öte yandan, okul bahçesine gelerek inceleme yapan polis olay yerinden 13 adet boş kovan buldu.Olay sırasında okul önünde park halinde bulunan Çakıroğlu Turizm firmasına ait servis minibüsünün camlarına ise çok sayıda kurşunun isabet ettiği görüldü. Kavganın, ihaleyi okul yönetiminden yeni alan firma şoförlerinin, halen velilerden öğrenci kaydetmeye devam eden eski firma şoförlerine tepki göstermeleri sonucu çıktığı öne sürüldü. Kavgada yaralanan Mehmet Emin Horosan'ın iki yıl önce yine Başakşehir'de yaşanan 3 servis şoförünün yaralandığı olayla ilgili gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Minibüsüne çok sayıda kurşun isabet eden Resul Cengiz, olayın son derece üzücü olduğunu belirterek, "Bizler böyle olayların yaşanmasını istemiyoruz. Ancak iki firmanın anlaşamaması sonucu çıkan bir kavga. Öğrenci tayışan servis sürücülerinin silah taşıması, silahlı kavgaya girmesi son derece yanlış. Devletin bu duruma el atması gerekir. Her sene aynı olaylar yaşanıyor. " dedi.

Bir öğrenci velisi de, "Örğencileri taşıyacak sürücülerin silahlı kavgaya girmesi kabul edilemez." diyerek olaya tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber