Uyuşturucu operasyonunda komisere tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, ?torbacı? tabir edilen uyuşturucu kaçakçılarından zorla para aldıkları öne sürülen, aralarında bir komiserin de bulunduğu 3 kişi ile uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 6 şüpheli tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik sürdürülen teknik takip çalışmaları sırasında, uyuşturucu satıcılarından zorla para aldıkları öne sürülen ve kendi şubelerinde ?muhbir? olarak görev yapan Onur D. ve Galip Y. ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser Fatih Mehmet Ç. ve doktor olan kardeşi gözaltına aldı.

Narkotik polisi, ayrıca bu kişilere haraç verdikleri ve ?torbacı? olarak tabir edilen uyuşturucu kaçakçılarından oldukları belirtilen Serdar G. ile Ayhan Ö'nün de aralarında bulunduğu 9 kişiyi de yakaladı.

Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen bu kişilerden Onur D, Galip Y, Fatih Mehmet Ç. ve kardeşi, savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra ?suç işlemek için örgüt kurmak ve üye olmak?, ?silahlı yağma?, ?görevi kötüye kullanma? ve ?tehdit? suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesince yeniden sorgulanan 4 şüpheliden Fatih Mehmet Ç. ile Onur D. ve Galip Y. tutuklandı. Komiser Ç'nin

kardeşi ise serbest bırakıldı.

Uyuşturucu satıcılığı yaptıkları iddiasıyla ayrı bir grup olarak aynı adliyeye getirilen diğer 9 kişiden Serdar G. ve Ayhan Ö'nün de aralarında bulunduğu 6 kişi de tutuklandı. Bu kişilerde bir miktar kokain bulunduğu öğrenildi.

Muhbir Onur D'nin, savcılıktaki ifadesinde ?Pişmanlık Yasası?ndan yararlanmak istediğini söylediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber