Isparta'da bir okul ve yurt boşaltıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Isparta'da depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Kız Meslek Lisesi ile okulun öğrenci yurdu boşaltıldı.

Isparta'da kamu binalarında yürütülen Deprem Denetimi ve Güçlendirme Programı kapsamında, İstasyon Caddesindeki Kız Meslek Lisesi ve öğrenci yurdunun depreme dayanıklı olmadığı belirlendi ve okul ile yurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce boşaltıldı.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yurdun kapanmasıyla merkez ilçede önemli bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Isparta'da ilköğretim kurumlarında 29 öğrenci yurdunun bulunduğunu belirten Yılmaz, bunlardan 21'inin ilçelerde olduğunu kaydetti. İlçelerdeki yurtlarda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, hatta bazı kontenjanların boş kaldığını vurgulayan Yılmaz, ''Merkez ilçede ise 8 yurt var. Bu yurtların toplam kapasitesi 742 ve asıl sıkıntı burada. Boş kontenjan bile bulmak mümkün değil'' dedi.

Kız Meslek Lisesi Yurdu'nun kapatılmasıyla sorunun büyüdüğünü belirten Yılmaz, ''Çözüm bulmak için gayret göstereceğiz'' diye konuştu.

Yılmaz, kentte yapımı planlanan 200 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun inşaatına ise ihaledeki bazı pürüzler nedeniyle başlanılamadığını kaydetti.

Kız Meslek Lisesi ve öğrenci yurdundaki öğrencilerin, bugünden itibaren diğer okullara ve pansiyonlara yerleştirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber