12 Eylül'ün okul isimleri için dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

EGE 78'liler Dayanışma ve Demokrasi Derneği, 12 Eylül ve Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin adlarının verildiği okulların isimlerinin değiştirilmesi için İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilen dava dilekçesinde, dünyanın her yerinde darbecilerin yargılandığı, Türkiye'de ise korunduğu iddia edildi.

Dernek üyesi 50 kişi, İzmir Adalet Sarayı önünde toplanarak, davayla ilgili basın açıklaması yaptı. 12 Eylül darbecilerinin yargılanması ve işlenen insanlık suçlarının hesabının sorulması amacıyla yaklaşık 7 yıldır çalıştıklarını belirten dernek üyeleri, en son geçen Temmuz ayında 12 Eylül ve Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin adı verilen okullarda isimlerin kaldırılması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini söyledi.

Grup adına açıklamayı okuyan dernek başkanı Temur Taşdemir, ?Darbeler ve darbeciler dünyanın her yerinde yargılanıp mahkum olurken, ülkemizde hala korunmaktadır. 12 Eylül'ün yasaklarıyla, kurumlarıyla, uygulamalarıyla hala yürürlükte olduğu günümüzde toplumun 12 Eyül'le hesaplaşmadan, 12 Eylül'ü yargılamadan demokrasinin önü açılamaz. Meşru olmayan bir yöntemle, darbeyle iktidara gelen darbecilerin isimlerinin okullara verilmesi darbeyi meşrulaştırmak, darbecileri övmektir. Bu nedenle okullardan bu darbecilerin isimlerinin kaldırılmasını istiyoruz? dedi.

Dilekçe Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmek üzere İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne verildi. Basın açıklaması yapılırken toplanan üyeler, ?Gün gelecek devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek' sloganı attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber