Ankara sokaklarında 100 bin başıboş köpek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başkent sokaklarındaki başıboş köpeklerin sayısının 100 binden fazla olduğu, Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile diğer belediyeler tarafından sokak hayvanlarının yaklaşık 8 bininin sağlık kontrolünden geçirilebildiği bildirildi.

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, başkentteki sokak hayvanı sayısı 100 bini aştı.

Belediyelerce bu yılın ilk 4 ayında, bu hayvanlardan 2 bin 185'i kısırlaştırılırken, 3 bin 445'inin muayene ve tedavisi yapıldı. Sokak hayvanlarından bin 455'i aşılanırken, 410'una da çip takıldı.

Öte yandan, yaklaşık 4 yıldır sokak köpekleri için barınak yeri arayışını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi ile diğer bazı belediyelerin hala sokak köpekleri için barınağı bulunmuyor.

Çankaya Belediyesinin 100. Yıl Mahallesi, Lozan Park ve Mühye'de, Gölbaşı Belediyesinin Gölbaşı'ndaki barınaklarında sokak köpeklerine yönelik çalışma yürütülüyor. Altındağ ve Yenimahalle belediyeleri ise küçük ölçekli barınaklarında 100 civarında sokak köpeğinin bakımını yapıyor.

Bu arada Ankara'nın, başta Çankaya İncesu, Yüzüncü Yıl, Birlik, Yıldız, Dikmen, Balgat semtleri ile Etlik Kardeşler Mahallesi ve Yenimahalle civarında oturan vatandaşlar, başıboş köpekler nedeniyle çocuklarının okula gitmekten korkar hale geldiklerini belirttiler.

Sürü halinde gezen köpeklerin zaman zaman yetişkinlere ve çocuklara saldırdığını, özellikle gece saatlerinde köpek seslerinden uyumakta güçlük çektiklerini, çocukların korktuklarını ifade ettiler.

Vatandaşlar, valilik, belediye ve öteki ilgili kuruluşlardan, bu konuyu hızla çözüm bulmalarını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber