Tapuda çete bilmecesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yaşlı zenginleri öldürerek mallarını çalan tapu çetesiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Tapu Müdürü Gülten D.'nin yolsuzluğu önlemesi için Beykoz'a atandığı ve çete liderinin kardeşini yakalattığı ortaya çıktı

YAŞLI ve kimsesiz kişilerin mallarını üzerlerine geçirerek öldüren ?Tapu çetesi' ile ilişkili olduğu iddiasıyla tutuklanan Beykoz Tapu Müdürü Gülten D., Tapu ve Kadastro dünyasını şaşkına çevirdi. Gülten D.'nin dürüstlüğüne son derece güvenen genel müdürlüğün tapu konusunda en sıkıntılı bölge olan Beykoz'a özellikle onu tayin ettiği ortaya çıktı. Göreve hızlı başlayan Gülten D.'nin tapuda yapılan 5 ayrı sahtecilik olayını ihbar ettiği belirlendi.

MOBESE KAYITLARI İNCELENECEK

GÜLTEN D.'nin 2004 yılında ?Tapu çetesi' lideri Çetin A.'nın kardeşi Yaşar A.'yı Salacak Kızkulesi Villaları'nı sahte evraklarla suçüstü yakalattığı ortaya çıktı. Tapu çetesi ile ilişkili olduğu iddiasıyla tutuklanan Beykoz Tapu Müdürü Gülten D.'nin Avukatı Metin Çetinbaş savcılığa Beykoz Tapu Müdürlüğü yakınında bulunan MOBESE kamera kayıtlarından tapuya gelen kişinin Vanda Ayaşlı Esen olup olmadığının araştırılmasını istedi. Çetinbaş, imzaları sahte denilen evrakları Adli Tıp Kurumu'ndaki öğretim görevlilerine inceletti. Yapılan incelemelerde tapuda atılan imzanın kesinlikle Ayaşlı Esen'e ait olduklarını belirten bir rapor hazırlandı.

Çete lideri, kurbanları kiliseden seçiyordu

Tapu çetesinin lideri Çetin A.'nın Ermeni asıllı olduğu ve Beyoğlu'nda bulunan bir Ermeni Kilisesi'ne takılarak kiliseye gelen yaşlıları takibe aldığı öğrenildi. 2 çocuk babası A. ve diğer çete üyelerinin kimsesiz ve zengin yaşlıları mallarını üzerlerine geçirdikten sonra öldürdükleri belirlendi. Çete liderinin kardeşleriyle ortak çalıştığı kaydedildi. Öte yandan yasaya göre ?Devletin kusursuz hizmeti' kapsamında, eğer tapu satış işleminde bir kusur bulunmazsa, gayrimenkullerin satışından zarara uğrayan üçüncü kişiler paraları çete elemanlarından tahsil edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber