Kamu personeli evrakları daha hızlı okumak için kursa gidecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA- Antalya'nın Alanya ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan için 'Hızlı Okuma Kursu' açılacak. Personellerden daha fazla verim alınmasını amaçlayan kurs, haftada 3 gün olacak. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek kursta, hızlı okuma tekniklerinin yanı sıra verimli çalışmak için yapılması gerekenler anlatılacak. Kursun ekim ayında başlaması planlanıyor.

Alanya Halk Eğitim Müdürü Şevki Mat, kamu kurumlarında çalışan personelin kurs sayesinde daha kaliteli ve hızlı hizmet vereceğini söyledi. Kursun, Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle açılacağı bilgisini veren Mat, kamu çalışanlarının konusunda uzman öğreticilerden hızlı okuma tekniklerini öğreneceklerini anlattı. Mat, personellerin kurs sonunda okumaları gereken belgeleri daha hızlı okuyarak, vatandaşlara daha seri hizmet vereceğini anlattı. Dakikada 150-200 kelime okuyan personelin kurs sonunda bunu 350-450 kelimeye çıkarabileceği belirtiliyor.

Kamu çalışanlarının alacakları eğitimle hem iş hem de özel yaşamlarında daha çok kitap, gazete, dergi ve evrak okuyabileceklerini ifade eden Mat, "Her alanda daha fazla okuyan, kendini geliştiren, personellerin olması kaliteyi arttıracaktır. Eğitim sonunda katılımcılar arasında bir anket yapmayı da planlıyoruz. Bu ankete verilen cevaplarla personeller için ne kadar doğru bir eğitim gerçekleştirdiğimizi göreceğiz. Vatandaşlardan ve kamu çalışanlarından gelen talepler doğrultusunda benzeri eğitimler vermeye devam edeceğiz." dedi.

Hızlı okuma kursunun tamamlanmasının ardından yine kamu çalışanlarına yönelik yabancı dil kursu açacaklarını kaydeden Mat, "Kurs için turizm sezonunun sona ermesini bekleyeceğiz. Şu anda turist yoğunluğu devam ettiği için personelin boş vakitleri yok denecek kadar az. Sezon bitince İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere 3 dilde daha yeni kurslar açacağız. Yabancı dil bilen personellerin turizm kenti Alanya'da daha kaliteli hizmet vereceğine inanıyorum. Yabancı dil kursunun yanı sıra gitar, resim ve folklor kursları da açmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

2008-2009 eğitim öğretim yılı kurs kayıtları hakkında da bilgi veren Mat, kırkyama, ev mefruşatı, anne-çocuk eğitimi, bakıcı - öğretici annelik, bilgisayar, okuma-yazma, el ve makine nakışı kurslarının 6 Ekim'de başlayacağını belirtti. Mat, yeni eğitim yılında 3 bin 500 kişiye farklı branşlarda eğitim vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

AHMET YEŞİL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber