Polisliğe başvuruda 'yaş şartı' değişmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 00:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun ?yaş sınırı engeline takılan üniversite mezunu polis adayları için yeniden yaş düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı? konusunda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine yanıt geldi.

Yazıcıoğlu, önergesinde şu soruyu yöneltmişti:

?Bilindiği üzere Polis Eğitim Merkezlerine (POMEM) 2007 yılında öğrenci alımı yapılmamıştır. Bu sebeple 2007 yılında polislik sınavı bekleyen üniversite mezunları müracaat edememiştir. 2007 yılı için açılmayan sınavda yaş sınırı şartını sağlayan adaylar 2008 yılı için Polis Eğitim Merkezlerine giriş yaşı sınırına takılmış durumdadırlar. Bu durumda geçen sene itibariyle yaş sınırı engeli olmayan ancak bu sene için yaş sınırı engeline takılan üniversite mezunu polis adayları için yeniden yaş düzenlemesi yapmayı düşünüyor musunuz??

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtı

?5336 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 2'nci maddesinin ?... sınav tarihi itibariyle 27 yaşından gün almamış erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar...' amir hükmü ile Polis Meslek Eğitimine alınacak adayların yaş şartı açıkça belirlenmiş olup, söz konusu yaş şartı o yıl yapılacak sınavı kapsamakta ve sınav tarihi itibariyle yaş hesaplaması yapılacağı belirtilmiştir.

Polis Meslek Eğitim Merkezine alınacak adaylarda aranacak şartlar, yukarıda belirtilen Kanun ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır. Bu nedenle 2007 yılında yaş şartını taşıyanlardan, 2008 yılında açılacak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine öğrenci alımları sınavlarında gerekli yaşı şartını kaybedenler, mevcut kanunun bağlayıcı hükmü çerçevesinde müracaat edemeyeceklerdir.

Bu doğrultuda, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine öğrenci alımı için 2008 yılına ait müracaatlar belirtilen kanun hükmü doğrultusunda yürütülmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber