Hastane borcu rehin bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2008 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir'de bir kavgada yüksekten düşen ve beyin ameliyatına alınan 49 yaşındaki Kemal Çalışkan, 80 milyara ulaşan tedavi masrafı nedeniyle hastaneden çıkamadı.

8 Nisan 2008 tarihinde bir kişiyle tartışan ve çıkan kavga sonucunda yüksekten kafasının üzerine düşen 49 yaşındaki Kemal Çalışkan, altı aydır tedavi gördüğü hastaneden çıkamadı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilimdalı'nda tedavi gören Kemal Çalışkan'ın kızı Sibel Soyboğa, babasının beyin ameliyatının ardından yoğun bakıma alındığını ve altı aydır iyileşmesi için beklediklerini söyledi. Babasının sağlığıyla ilgili herhangi bir gelişme olmadığını belirten Soyboğa, doktorların babası için tıbbi anlamda yapılabilecek bir şey kalmadığını söylemelerinin ardından karşılarına çıkan fatura nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını belirtti.

Altı aylık tedavi masrafının faiziyle birlikte 80 milyara ulaştığını ve bu parayı ödemedikleri taktirde babasının hastaneden çıkarılmadığını iddia eden Soyboğa, "Babamın bundan sonra ayağa kalkamayacağını ve hastaneden çıkarılabileceğini söylediklerinde karşılaştığımız fatura bizi şok etti. Borcun 80 milyar olduğunu duyunca ne yapacağımızı şaşırdık. Hastane yetkilileri de paranın ödenmemesi halinde babamın ne ölüsünü ne de dirisini vermeyeceklerini söylediler. Perişan durumdayız" dedi. Babasını bir an önce hastaneden çıkarmak için kaymakamlık başta olmak üzere bazı kurumlara da yardım için başvurduğunu dile getiren Sibel Soyboğa, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Başbakan hastanelerde kimse kalmayacak. Kimseye senet imzalatılmayacak demişti. Ama şimdi benden senet imzalamamı istiyorlar. Babam acil olarak üniversite hastanesine getirilmiş. Yetkililer devlet hastanesine götürseydiniz diyorlar. O acil durumda bunu nasıl düşünebilirdik?" diye konuştu. Babasının sosyal güvencesi olmadığını ve üstüne kayıtlı Şahin marka otomobil nedeniyle de yeşil kart çıkarttıramadıklarını ifade eden Soyboğa, "Araba satılabilsin de para çıksın diye araç kaydını babamın üstünden alabilmek için dava açtım.

Babamın şuuru kapalı olduğu için aracın satışı konusunda yetkili sayılmıyor. Ancak mahkeme Ekim ayının ortasına gün verdi, arabayı da elden çıkaramadık. Parasızlık yüzünden babam hastanede rehin kaldı" dedi. Kendilerine uzanacak bir yardım eline muhtaç olduklarını dile getiren Soyboğa, babasının son günlerini evinde kendileriyle geçirmesini istediklerini söyledi. Konuyla ilgili hastane başhekimliğinden elde edilen bilgilere göre ise bu gibi durumlarda hasta yakınlarının tedavi ücretinin en azından üçte birini peşin ödemesi, kalanı içinse senet imzalaması gerektiği belirtildi. Bunun yanısıra altı aydır hastanede tedavi gören bir hastanın faturasının bir lirasının bile hastane yönetimi tarafından indirilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber