Kavga eden 9 öğretmene jet sürgün

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çankaya ilçe MEM'den, '9 öğretmene jet sürgün' haberine açıklama

Milli Eğitim Müfettişleri, kavga eden 9 öğretmene jet hızıyla sürgün, maaş kesme ve uyarı gibi disiplin cezası verdi. Rüşvet aldığı iddia edilen 2 öğretmene ise hala dokunulmadı.

Ankara Anıttepe Lisesi'nde geçen yıl edebiyat öğretmenlerinin yer aldığı öğrenci değerlendirme komisyonunda kavga çıktı. 9 öğretmenin karıştığı kavgada, birbirine sözlü saldırıda bulunan ve hakaret eden iki öğretmen P.Ç. ile T.U. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrasında öğretmenlerden P.Ç. Sincan'a, T.U. ise Pursaklar'a tayin edildi. Müfettişler, ayrıca komisyonda yer alan M.F.H., R.Y., K.Ş., G.E., A.A., E.A., B.S.Y. adlı öğretmenlere ise maaş kesme, kınama ve uyarı gibi disiplin cezaları verilmesine karar verdi.


Çankaya ilçe MEM'den, '9 öğretmene jet sürgün' haberine açıklama


PARAYI ALIRKEN YAKALANMIŞTI

Aynı okulda, Hüsniye Durak adlı bir veli, geçen dönem kızının zayıf olan 2 dersinden sınıf geçirmek için bin 500 YTL rüşvet isteyen 2 öğretmeni polise suçüstü yakalatmıştı. Resim öğretmeni Ü.P. bir kafede parayı alırken yakalanmış, ortak hareket ettiği diğer öğretmen S.D. ise okulda gözaltına alınmıştı. 2 öğretmen hakkında adli soruşturma açıldı ancak hala bitmedi. Öğretmen kavgasını jet hızıyla karara bağlayan bakanlık müfettişleri, öğrenciyi sınıf geçirmek için rüşvet alırken yakalanan öğretmenlere ise hala dokunmadı.

Enis YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber