Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük üçüncü özel hastanesinin açılışını yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Türkiye'nin en büyük üçüncü özel hastanesinin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan, Harran Üniversitesi'nin 2008-2009 yılı akademik yılı açılışından sonra Şanlıurfa'daki gezisinin ikinci ayağı olan Mardin Yolu üzerindeki Türkiye'nin en büyük üçüncü hastanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Burada da yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Erdoğan'ı hastane yönetim kurulu başkanı İbrahim Halil Baysal, Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan karşıladı.

Hastane açılışı öncesinde halkı selamlayan Erdoğan, kurdelayı kesmeden önce kısa bir konuşma yaptı.

Hastanenin yapımı konusunda gösterilen özveriden söz eden Erdoğan şunları söyledi; "Gerçekten Şanlıurfa'mızda 45 milyon dolar harcanarak yapılan bu hastane Türkiye'de örnek yatırımlardan özel teşebbüs noktasında bir tanesi. Bu da demek oluyor ki, Türkiye gelişiyor, dönüşümü yaşıyor. Devlet millet kaynaşmasıyla özel sektör güven, istikrar ülkesi Türkiye'de yatırıma dönüştürüyor. Tabi yatak kapasitesi itibariyle de hamdolsun güçlü bir yatak kapasitesini elinde bulunduruyor. 240 yatak kapasitesi olan bir hastane Türkiye'deki iri hastaneler arasında yer alıyor. İlimize böyle modern bir hastaneyi kazandırdıkları için bu teşebbüslerinden dolayı şahsım ve milletim adına tebriklerimi bildiriyorum. Bu dua ile OSM Ortadoğu Hastanesi Şanlıurfalılara şifa kaynağı olsun."

Açılıştan sonra modern hastaneyi gezen Erdoğan, polikliniklere çıkarak hastaları ziyaretti.

Hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Erdoğan, hastane yetkililerinden de kısa bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber