Ankara Valiliği'nden bayram önlemleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat ve huzur ortamı içerisinde geçirebilmeleri için gereken önlemleri aldı.

Ankara Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın saat 08:00'da başlayacak ve 6 Ekim Pazartesi saat 08.00'e kadar geçerli olacak tedbirler şöyle:

-ASAYİŞ VE TRAFİK

?-Halkın yoğun olarak bulunduğu alış-veriş ve eğlence merkezlerinde, PTT Binalarında, Metro, Gar ve Otogar yerlerinde, şehir içi ve şehirlerarası yollarda görevli Trafik ve Asayiş ekiplerinin sayıları arttırılarak gerekli güvenlik ve trafik önlemleri alınacak.

-Bayram tatili öncesinde ve sonrasında Otogar (AŞTİ) girişinde ve çıkışında, karayollarında trafik yoğunluğunun artacağı göz önünde bulundurularak, tüm trafik önlemleri alınacak, yapılacak denetlemelerde, araçlarında bulunması gereken malzemeler eksik olanların karayollarında seyrine müsaade edilmeyecek.

-Bayram tatili bitimine kadar, bayram tatillerini başka illerde geçirecek olan vatandaşların ikametgahlarının boş bulunacağı göz önüne alınarak, hırsızlık olaylarına karşı tedbirler artırılacak.

-29 Eylül Pazartesi günü saat 08:00'den itibaren 2 Ekim Perşembe günü saat 18:00'e kadar kabir ziyaretinde bulunan vatandaşların yoğunluk oluşturacağı göz önünde bulundurularak, Cebeci Şehitliği, Cebeci Asri, Karşıyaka ve Hasköy Mezarlıklarında gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

-30 Eylül Salı günü saat 06:00'dan itibaren Bayram Namazı sonuna kadar başta Kocatepe, Hacı Bayram ve Maltepe Camii olmak üzere tüm Camilerde gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

-SAĞLIK ÖNLEMLERİ

Yataklı tedavi kurumlarında ve acil servis ünitelerinde personel planlamasının yapılması, hastaneye müracaat eden vakalara anında müdahale edilerek mağduriyetlerin giderilmesi, kan merkezlerinde gerekli kanların önceden tedarik edilmesi, hastanelerin acil servislerinin takviyeli olarak çalışması için yetkililer uyarılırken, uyarılar çerçevesinde gerekli denetimler yapılacak. Acil yardım ve kurtarma hizmetlerince 24 saat hizmet verilecek ve 112 numaralı telefonla gerekli irtibat kurulacak.

Gıda Kontrol ve Çevre sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimler artırılacak. Bu konu ile ilgili şikayetler 385 97 00 numaralı telefona yapılabilecek. Bayram tatili süresince İl Sağlık Müdürlüğü'nde koordinatör bir müdür yardımcısı görev yapacak.

-İŞYERİ DENETİMLERİ

Ramazan Bayramı tatili süresince yaygın ve yoğun vergi denetimleri yapılacak. Şeker imalatçılarının yoğun olarak bulundukları semtler ve benzeri bölgeler içerisinde bulunan tatlı, şeker imalat ve satıcıları ile bu merkezden tatlı ve şeker imalatı için gerekli malzemeleri alıp kendi imalathanelerinde tatlı ve çikolata imal edenlerin, imalat sırasında kullandıkları malzemelerin nereden alındığı, belgelerinin olup olmadığı, imalat ve satış yerlerinde çalıştırılan personelin kayıtlı olup olmadığı gibi hususlara bakılarak, satışlarda da belge düzenine uyulup uyulmadığına yönelik tespitler yapılacak. Başka illerde üretilip kente gönderilen şeker ve tatlıların sevkıyatında belge düzenine uyulup uyulmadığı konusuna önem verilecek.

Ekonomik hareketliliğin yoğunlaştığı Kızılay ve Ulus'ta bulunan çarşı ve pasajlar ile Armada, Migros, Bilkent Real, Ankamall ve Cepa gibi büyük alışveriş merkezleri başta olmak üzere her semtin ekonomik faaliyetlerinin yoğunlaştığı yerlerde de denetime ağırlık verilecek.

Gece denetimleri lokantalar, oteller ve benzeri işletmelerde yapılacak. Bu yerlerin denetiminde belge düzeni ile iş yerine ve iş yerinde çalışanlara ilişkin tespitte bulunulacak. Sabit 5 ayrı noktada bulunan şikayet ve danışma araçları hizmet verecek.

Bayram tatili süresince "189 Alo Maliye" servisine ihbar ve şikayetler iletebilecek ve vergi konusunda bilgi alabilecek (ANKA)

(AS/ZG)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber