Hakkari'de 7 milyon YTL'lik vurgun yapan 1'i memur, 2 eczacı kayıplara karıştı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 20:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hakkari Defterdarlığı Muhasebe servisinde görevli 1 memur ile bunlarla işbirliği yapan 2 eczane sahibi, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü'nün tedavi giderleri hesaplarından zimmetlerine geçirdikleri 7 milyon 873 bin YTL ile kayıplara karıştı.

Şahısların 4 milyon 434 bin YTL'yi daha zimmetlerine geçirmek üzereyken vurgunun ortaya çıkarıldığı belirtildi. Vurgundan sonra kayıplara karışan 1 memur, 2 eczane sahibi aranırken, vurgunculara yardım ettiği iddiasıyla 3 memurun da açığa alınıp, konuyla ilgili sorgulandığı öğrenildi.

Terör olayları, sağlık ve eğitim alanındaki sıkıntılarla gündemde olan Hakkâri, bugünlerde son yılların en büyük vurgunuyla çalkalanıyor. Defterdarlık Muhasebe servisinde çalışan 1 memur, iddialara göre, Hakkari'de eczacılık yapan 2 kişiden de yardım alarak, 2007-2008'in farklı tarihlerinde Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri'nin tedavi giderleri için yatırılan paralardan toplam 7 Milyon 873 bin YTL'yi açtıkları çeşitli hesaplara aktardı. Vurguncu memur, 26 Ağustos 2008'de 4 Milyon 434 YTL' yi daha hesaplarına aktarmak isterken, aynı bölümde çalışan bir memur olayı fark etti. Büyük vurgunu fark eden memurun yetkililere haber vermesi üzerine de hesaplarla ilgili araştırmalar başladı.

Gizlilik içinde yürütülen soruşturma kapsamında Valilik'te bir komisyon kurarak inceleme başlattı. Öte yandan Defterdar Necmettin Arın, zimmetlerine para geçirdiği iddiasıyla hakkında idari soruşturma başlatılan 1 memur ve 2 eczacı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Defterdar Arın, ayrıca düzenlenen çeşitli evraklarda imzaları bulunan muhasebe servisindeki 3 memuru da açığa aldırıp, hesaplarına el koydurdu. Maliye, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da hesapların incelenmesi ve olayın soruşturulması için müfettiş istedi.

Bu arada, yetkililer, olayın halen soruşturma safhasında olduğunu, bu yüzden de şimdilik bir açıklama yapılmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber