İstanbul'da sağanak yağış uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yetkilileri, İstanbul'un bugün sağanak yağışın etkisi altına gireceğini açıkladı. Alarm düzeyine geçen AKOM yetkilileri, su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre; Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ve AKOM Meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün sağanak yağışların etkisi altına girecek. Açıklamada, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın Cumartesi akşamına kadar aralıklarla kuvvetli yağması ve su baskınlarının görülebileceği ifade edildi. AKOM'un alarm düzeyine geçtiğinin belirtildiği açıklamada, olumsuzluklara karşı tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Açıklamada, "İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İBB Trafik ve Beyaz Masa ekipleri olumsuzluklara karşı ekipler muhtemel olumlusuzluklara müdahale etmek için hazır bekletiliyor. Gece boyu Terkos ile Istıranca arasına yağan ve halen Istıranca civarında devam ediyor. Ölçümlere göre, Terkoz'a 22.2 kg. yağış düştü. Yağışın bu gece şiddetini artırması ve Cumartesi akşamına kadar aralıklarla kuvvetli yağarak etkili olması bekleniyor. Yağışın Binkılıç, Istıranca, Terkoz, Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Alibeyköy, G.O.Paşa, Arnavutköy ile Küçükçekmece civarında daha etkili olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber