Fortis Türkiye'den batmıyoruz açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 23:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Fortis Türkiye, bankanın, ticari faaliyetlerini halen ?başarılı? bir şekilde sürdürdüğünü ve ?istikrarlı? bir şekilde büyüdüğünü bildirdi.

Fortis Türkiye, Fortis Bank NV Genel Merkezi tarafından bugün yapılan açıklamaya istinaden, Türkiye'deki faaliyetleri ve büyümesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, Fortis Bank NV Genel Merkezinin, hisse senedi fiyatlarında meydana gelen dalgalanma üzerine bugün yaptığı açıklamayla ticari ve finansal durumunu açıklığa kavuşturduğu hatırlatılarak, ?Fortis'in sağlam bir sermaye tabanına sahip olduğu ve likiditesinin mükemmel bir durum arz ettiği vurgulandı. Bu konu, Belçika ve Hollanda resmi makamları ve düzenleyici kurumları tarafından da teyit edildi? denildi.

Fortis'in, 2009 yılında ABN Amro'nun Hollanda'daki faaliyetlerinin entegrasyonuna hazırlık teşkil edecek şekilde ortaya çıkabilecek yükümlülüklerini karşılamak amacıyla, birtakım proaktif davranışlara başvurma planlarını da yinelediği ve bu planların arasında bazı ikincil derecedeki varlıklarının satışının da yer aldığı, ancak satılacak varlıklarla ilgili spesifik bir açıklama yapılmadığı aktarıldı.

Fortis Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, finans sektörünün düzenleyici kurumlarının denetiminde faaliyetlerini sürdüren bir finans kuruluşu olduğu belirtilen açıklamada, ?Fortis Türkiye, ticari faaliyetlerini halen başarılı bir şekilde sürdürmekte, istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Son yıllarda düzenli olarak açıklanmakta olan finansal sonuçlar bunun kanıtıdır? ifadesine yer verildi.

Açıklamada, 2008'in ilk yarıyıl sonuçlarında, Fortis Türkiye'nin net konsolide karının, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 oranında artarak, 155 milyon YTL olduğu, öz sermayesinin bu dönemde yüzde 7'lik artışla 1,75 milyar YTL düzeyine ve açılan yeni şubelerle şube sayısının da 300'e ulaştığı kaydedilerek, şöyle denildi:

?Fortis Türkiye, 2008'in ilk yarısında sunduğu yenilikçi, yüksek kaliteli ürün ve hizmetler ile bu mükemmel sonuçları elde etti. Çok güçlü bir sermaye tabanı ve çalışanlarının profesyonel yetkinliği sayesinde Fortis Türkiye önümüzdeki dönemde de büyümesine devam edecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber