2 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 02 Ekim 2008 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-İŞTE MECLİS'İN İLK GÜN GÜNDEMİ: TÜRKÇENİN KORUNMASI İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

-TBMM Yeni Yasama Yılının ilk mesaisi Genel Kurul'da 22. Dönem ve 23. Dönem'de kurulan Meclis Araştırma komisyonlarında tamamlanan raporları ele alacak. TBMM Genel Kurul'u 7 Ekim Salı günü 3. Yasama Yılı ilk mesaisini Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun raporunu ele alarak başlayacak.

-Komisyonun raporunda; argo, kaba ve müstehcen sözlerin daha çok spor müsabakalarının yapıldığı statlarda kullanıldığı tespit edildi.

-2008'DE VERGİ TAHSİLATI YÜZDE 16,2 ORANINDA ARTTI

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesine verdiği yanıtta, vergi gelirleri tahsilatında Ocak-Ağustos 2008 dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 oranında artış gerçekleştiğini bildirdi. Bakan Unakıtan'ın verdiği bilgiye göre, 2002 yılında 59 milyar 644 bin 416 bin YTL olan vergi tahsilatı 2007 yılında 152 milyar 835 bin 111 bin YTL olarak gerçekleşti.

-DSP'DEN ÖĞRENCİ AFFI UYARISI: ?ÖĞRENCİLERİ OY POTANSİYELİ GÖRMEYİN?

-DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı öğrenci affı tasarısını değerlendirirken, af kapsamında bulunan öğrenci ve ailelerinin ?oy potansiyeli? olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

-CHP'DEN İSTİFA EDEN ÖREN BELEDİYE BAŞKANI DSP'YE KATILIYOR

-Geçtiğimiz haftalarda CHP'den istifa eden Muğla'nın Milas İlçesine bağlı Ören Beldesi Belediye Başkanı Kazım Turan'ın önümüzdeki günlerde DSP'ye katılacağı bildirildi. Turan'a, parti rozetini DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in takacağı öğrenildi. Katılım töreni, Ören Beldesi'nde gerçekleştirilecek.

-YENİ BANKNOTLAR GELİYOR

-Paradan altı sıfır atılması ile YTL'ye geçen Merkez Bankası, 1 Ocak'tan itibaren dolaşıma çıkaracağı Türk Lirası (TL) banknotlar ile Kuruş madeni paraları kamuoyuna sunuyor. YTL'de en yüksek kupür 100 olmasına karşın TL'de 200 olacak. YTL'de en küçük kupür olan 1 YTL kaldırılırken, 1 TL yalnızca madeni para olarak basılacak. Yeni paranın kupürlerinde Yunus Emre gibi mevcuttan farklı resimler de bulunacak. Kağıt paraların boyutları da küçülecek. Paralar, görme engellilerin parayı tanıyabilmesi için gerekli dizayna sahip olacak.

-SEKİZ AYDA 51 MİLYON KİŞİ UÇTU

-Hava yollarındaki fiyat düşüşüne tatil dönemi de eklenince uçağı tercih eden yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.1 artışla 51 milyon 125 bin 665'e ulaştı. Ağustos'ta ise 9 milyon 620 bin 604 yolcu uçakla seyahat etmeyi tercih etti.

-UZMANLAR: YANLIŞ SAÇ EKİMİ TÜRKİYE'DE BİNLERCE "ÇİM ADAM" YARATTI

-Saç nakli operasyonları günden güne yayılırken, geçirdiği saç nakli operasyonunda mağdur olup, ikinci kez operasyon geçirmek suretiyle çok pahalı olmasına rağmen ?ikinci el saç nakli? yaptıranların sayısı da arttı.

-Transmed Cerrahi Merkezi Tıbbi Direktörü Dr. Melike Külahçı Paeffgen ANKA'ya yaptığı açıklamada, ?Doktor olmayan kişilerin, elverişsiz şartlarda yaptıkları saç nakli nedeniyle ikinci el saç ektirenlerin sayısı arttı. Saç naklinde kalite, ekildiği belli olmayan saçtır? dedi.

-GATA'LI DOKTOR ADAYLARI GATA'YA KAYIT BİLE YAPTIRMIYOR

-Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin bu yıl yapılan ÖSS'de puanlarının önemli oranda düşmesinin yanı sıra okulu kazanan 144 doktor adayından birçoğu GATA'ya kayıt bile yaptırmadı. GATA'da bu yıl 144 kazanan öğrenciden geriye sadece 68 öğrenci birinci sınıfta eğitim görecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber