Okullardaki uyuşturucu mücadelesine 'müdürlü' destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uyuşturucu konusunda özellikle okul çağındaki gençleri koruma altına almak isteyen polis, İstanbul'daki eğitim camiası temsilcileriyle bir araya geldi. Her okulu bir polis ekibine zimmetleyen polis, riskli 15 okulda yaptığı çalışmalarda çok sayıda "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu tacirini yakaladı. Polisi en çok zorlayan konu özel ve devlet okulu yöneticilerinin okul isimlerini korumak adına uyuşturucu satıcılarıyla kendi başlarına mücadele etmeye çalışması oldu.

Okulların açılması ile birlikte kendilerine öğrencileri hedef seçen uyuşturucu tacirleriyle mücadeleye hız veren Narkotik polisi ihbar ve özel çalışmalarla tespit ettiği 15 okulda çalışma yaptı. İstanbul'daki tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı yaparak riskli okulları belirleyen polis torbacıları yakalamayı başardı. Okul giriş çıkış saatlerinde görev yapan okul polisleri de uyuşturucu konusunda eğitilmeye başlandı.Buna göre görevli polislerin de aktif desteği ile çok sayıda uyuşturucu satıcısı okul önü operasyonlarıyla yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonlar öncesinde özellikle İstanbul'daki riskli okulların müdürleri toplantılara davet edilerek bilgilendirildi. Okullarının adının uyuşturucu satışı ile anılmasından korktuğu için polise ihbarda bulunmaktan çekinen bazı devlet okulları ile özel okulların yöneticileri de ikna edildi. Uyuşturucu ile kendi içinde mücadele etmenin sakıncalarını polisten dinleyen müdürler, operasyonların hızlanmasını sağladı. 15 okuldan 5'inde yöneticilerin ihbarıyla çalışma yapıldığı öğrenildi

Bu arada bütün okullarda görevli resmi kıyafetli polis birimlerinin de uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarına dönük olarak bilgilendirildiği ve eğitim verildiği öğrenildi. 2006 yılında uygulamaya geçen "Okul Polisi Projesi" kapsamında İstanbul'da her lisede bir polis memuru görevlendirilmişti. Okul önlerinde uyuşturucu satışını tamamen bitirmek isteyen Narkotik birimleri okul polislerine de uyuşturucu eğitimi vermeye başladı. İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görev yapan ekipler ve okul polisleri 2008 yılı içinde gerçekleştirilecek programlarla uyuşturucu konusunda daha kapsamlı bir eğitimden geçirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber