Dokunmatik BlackBerry geliyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 22:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kanadalı üretici Resarch In Motion'un ilk dokunmatik ekranlı telefonu BlackBerry Storm resmen duyuruldu.

İSTANBUL - Vodafone Grubu, Verizon Wireless ve RIM (Research In Motion) yeni BlackBerry® Storm? modelinin bu sonbaharda Avrupa, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda'da Vodafone müşterilerine, ABD'de ise Verizon Wireless müşterilerine özel olarak sunulacağını açıkladı.

Kanadalı RIM tarafından üretilen bütün BlackBerry'lerde bulunan gezinme tuşlarına (?Phone?, ?Menu? ve ?Escape?) ek olarak yeni BlackBerry Storm'da çoklu dokunuş, parmak darbesi, parmak kaydırma ve ekrana çeşitli şekillerde dokunarak uygulanan diğer parmak hareketlerini de algılama özelliği bulunuyor.

Yalnızca Vodafone tarafından satışa sunulacağı belirtilen BlackBerry Storm 9500, Üçüncü Nesil (2100Mhz) UMTS/HSPA ve dört bant EDGE/GPRS/GSM şebekelerini destekliyor.

BlackBerry® Internet Service, BlackBerry® Unite!, BlackBerry® Professional Software ve BlackBerry® Enterprise Server desteği.

Microsoft® Word, Excel ve PowerPoint dosyalarının düzenlenmesini sağlayan, hazır yüklenmiş DataViz® Documents to Go® yazılımı.

Değişken yakınlaştırmalı ve otomatik netleştirmeli video kaydederken sürekli aydınlatma sağlayan güçlü flaşa sahip 3,2 megapiksellik fotoğraf makinesi.

Konum bazlı uygulama ve servisleri destekleyen ve fotoğraflara çekildikleri yerin koordinatlarını ekleyen (tümleşik) uydu bağlantılı yer tespit sistemi (GPS).

Cihaz üzerindeki 1 GB'lık hafıza kapasitesine ek olarak 16 GB'a kadar ek hafıza kapasitesi sağlayan microSD/SDHD hafıza kartı yuvası.

Tam ekran konumunda filmleri pürüzsüzce gösterebilen, resimleri ve slayt gösterilerini çabucak görüntüye getirebilen ve tüm bir müzik koleksiyonunu kolayca yönetebilen medya oynatıcı.

3,5 mm'lik stereo kulaklık fişi yuvası, Bluetooth® stereo ses profili (A2DP/AVRCP) ve özel maksatlı ses şiddeti kontrol desteği.

Köşeleri yuvarlatılmış, ince, zarif, arka yüzü paslanmaz çelikten gövde. Geniş (3,25 inç / 8,3 cm) cam ekranı çerçeveleyen kromaj. 184 ppi'de 480 x 360 olağanüstü çözünürlükle gözü okşayan net, canlı ve aydınlık ekran.

Ortamın ışık şiddetini ölçerek ekranın parlaklığını ideal izlemeyi sağlayacak şekilde ayarlayan ışık algılayıcı. Kullanıcının cihazı döndürerek uygulamaları ekranda düşey veya yatay konumda görüntülemesini sağlayan hareket algılayıcı.

Sökülüp takılabilen ve şarj edilebilen 1400 mAh pil ile 3. nesil şebekelerde yaklaşık 6 saatlik konuşma süresi ve 15 günlük bekleme süresi.

Ürünün satış fiyatı ve piyasaya sunuluş tarihi hakkında bir bilgi verilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber