Marangoz da baleden anlar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ekim 2008 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, işe alınacak marangoz ve demirciye yönelik sınavda ?bale ve opera' hakkındaki görüşlerinin sorulmasını savundu. Gökmen ?Buraya girenler marangoz, demirci değildir. Sahnede ?La Traviata' eserinin, ?Kuğu Gölü' eserinin dekorunu yapması için, sahnenin demir işlerini yapması için işe alıyoruz? dedi.

AKŞAM'IN duyurduğu haberde kurum tarafından yapılan sınavda, marangoz, demirci ve kunduracı kadrosuna alınacak elemanlara ?Opera ve baleyle ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusunun da yöneltildiği belirtilmişti. Konuyu değerlendiren Genel Müdür Gökmen, uygulamanın doğru olduğunu söyledi.

OKUMA BİLMEYEN VAR

?Neden marangoz opera ve baleden anlamasın?? diye soran Gökmen, ?Buraya girenler marangoz, demirci değildir. Biz o demirciyi parmaklık yapması için almıyoruz. Sahnede La Traviata eserinin, Kuğu Gölü eserinin, Carmen eserinin dekorunu yapması için, sahnenin demir işlerini yapması için alıyoruz. Dolayısıyla bu insanların

mesleklerini iyi yapmasının yanında, hangi kurumda çalışacaklarını, hangi işi üretecekleriyle ilgili iyi bilgi sahibi olmaları lazım ki işlerini iyi üretsinler? dedi. Bazı adayların okuma-yazma bilmediklerinin kompozisyon sınavında ortaya çıktığını belirten Gökmen, ?Buradaki insanlar marangoz, demirci, terzi değildir, bunlar sahne uygulatıcısıdırlar, sanat uygulatıcısıdırlar? diye konuştu. Gökmen, atölye elemanlarının da dünyaca ünlü sanatçılarla aynı otelde kaldıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber