Öğrenci affı kuyruğu Başbakan Erdoğan'ın evine kadar uzadı

Haber Giriş : 12 Ekim 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci affı yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'ndan 2000 yılı ve sonrası şeklinde TBMM Başkanlığına gönderilmesiyle birlikte tarihin öne çekilmesini isteyen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen pekçok genç taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek için evinin önünde kamp kurdu. Gençler kapsamın genişletilmesine yönelik taleplerini çiçekler eşliğinde Başbakan'ın korumaları aracılığıyla ulaştırmaya çalışıyor.

Öğrenci Affı Yasa taslağı açıklandıktan sonra okulları ile ilişiği kesilen çok sayıda genç 3 gündür Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın evinin önünde buluşuyor. Taleplerini mektuplarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek istediklerini ifade eden eski öğrenciler, Başbakan'ın son umutları olduğunu söylediler. Yoğun polis gözetiminde ellerindeki mektuplarla birlikte bir de çiçek getiren öğrenciler, Başbakanlık korumaları vasıtasıyla çiçek ve talep mektuplarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmaya çalışıyor. Gençler adına ANKA'ya açıklamada bulunan Öğrenci Affı Platformu (www.ogrenciaffi.com) temsilcileri ?Aylardır Ankara'da Meclis'te derdimizi anlatmadığımız milletvekili kalmadı. ?Okumak isteyene sen okuma demeyi içime sindiremiyorum' diyen Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizi de göreceğine inanıyoruz, 1990'lı yıllarda özellikle sağlık sorunlarımız nedeniyle birçoğumuz okullarımızı bırakmak zorunda kaldık. Tıp Fakültesi 5. Sınıftan ayrılmış bir kişi, ülkesine 1 yıl sonra hizmet edebilecekken neden toplum dışına itilsin? Çalışma azmi, gayreti varken neden yılı nedeniyle okulu bitirmesine engel olunsun?? dediler.

-?DEĞİŞEN ÖSS SİSTEMİ BİZİ YAKTI?-

ÖSS sınavıyla tekrar eski bölümlerine girmek için de çok çabaladıklarını anlatan temsilciler, ?Ama değişen ÖSS sistemi nedeniyle sınavda Türkiye birincisi olsak bile üniversiteye gidemiyoruz. Çünkü mevcut sistem içinde lise öğrencisi olmadığımız için başarı puanımız çok düşük geliyor. Bu sebeple ÖSS kapısı da yüzümüze kapalı? açıklamasında bulundular. Sağlık sorunları yaşamış, sosyal hayata henüz uyum sağlamış, henüz sağlığına kavuşmuş mağdurlara bir şans daha tanınmasını istediklerini kaydeden temsilciler, ?Okullarımıza dönersek dünyaya yeniden gelmiş olacağız? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber