TÜLOMSAŞ personel sayısını %18 azalttı, verimlilik 53 arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2008 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) son beş yılda personel sayısında yüzde 18 azalma olmasına rağmen verimliliğini yüzde 53 artırdı.

TCDD dışındaki pazar payını artırmak için çalışmalar yapan TÜLOMSAŞ, lokomotif üretiminde yılda yüzde 107, vagon üretiminde yüzde 183 kapasite artışı sağladı.

Geçen yıl Eskişehir yan sanayisine 45 milyon dolar destek veren TÜLOMSAŞ tarihinde ilk kez 25 milyon dolarlık ihracat yaptı. TCDD dışındaki pazar payını artırmak için özel sektöre ve başka ülkelere yönelen kurum, son beş yılda yüzde 250 büyüdü.

Türkiye'de dünyanın pek çok ülkesinde iş yapar duruma gelen TÜLOMSAŞ, yaptığı çalışmalarla küresel bir imalatçı olma yolunda ilerliyor.

Bu dönem ilk kez özel sektöre üretim yapan TÜLOMSAŞ, yurt içi ve yurt dışından gelen pk çok teklifi değerlendiriyor.

Sahip olduğu bilgi ve teknoloji ile özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelen TÜLOMSAŞ, bölgenin lokomotif üssü olma hedefiyle çalışmalara devam ediyor.

TÜLOMSAŞ, TCDD dışındaki pazar payını artırmak amacıyla, ABD, Kore, Tayland, Mısır, Tayvan, İran, Irak, Cezayir, Fas, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelere teklifler verdi.

TÜLOMSAŞ 2015 yılına kadar dünya çapında üretim yapacak ve birbirinden bağımsız olarak, dizel elektrikli lokomotif, elektrikli lokomotif, dizel hidrolik lokomotif ve yük vagonu fabrikaları kurmayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber