Nilüfer Belediye Başkanın makam arabasına haciz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2008 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Çankaya Belediyesi'nde patlak veren rüşvet skandalıyla zor günler geçiren CHP'ye bir kötü haber de Bursa'dan geldi.

İki dönemdir Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, borçları nedeniyle zor günler yaşıyor. İnşaat şirketinden kaynaklanan borçlarından dolayı araçlarına haciz konulan Bozbey'in makam aracı olarak kullandığı eşi Selma Bozbey adına kayıtlı Land Rover marka jipine 'yakalamalı hacizli' olduğu gerekçesiyle Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından el konuldu.

Bir avukatın ihbarını değerlendinen Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Nilüfer Belediyesi bahçesinde park halindeki 16 BBB 09 plakalı Land Rover marka jipe el koydu.

jip üzerinde 2'si 'Yakalamalı hacizli' kararı olmak üzere 8 ayrı haciz kararı bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca Bozbey'in eşi Selma Bozbey'e ait inşaat şirketi üzerine kayıtlı motosiklet, kamyon ve lüks otomobillerin de hacizli olduğu belirlendi.

Bozbey İnşaat şirketi üzerine kayıtlı bulunan 16 BB 487 plakalı Audi marka lüks otomobil üzerinde de 40'a yakın haciz kararı bulunuyor. Yine aynı şirkete ait 16 BF 253 plakalı kamyon üzerinde de çeşitli illerden yaklaşık 40 ayrı haciz kararı mevcut. Yine Mustafa Bozbey'in kullandığı öne sürülen 16 BJT 12 plakalı motosiklet üzerinde 20'yi aşkın, 16 BUT 77 plakalı lüks otomobil üzerinde 30'a yakın haciz kararı bulunuyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in şirketinden TOKİ inşaatından dolayı alacaklı olan bir demir tüccarının avukatı Sinan Ateş, Bozbey'in üzerine kayıtlı hiç birşey olmadığını söyledi. Avukat Ateş, "Sürekli adres değiştiriyor. Aylardır hacizli araçları kullanıyor, nüfuzunu kullanarak, işlemleri geciktiriyor. Müvekkilimin 2007'den bu yana 1 milyon YTL alacağı var. Tüm araçlara haciz koydurtuyoruz, ancak kendisine ulaşamıyoruz. Sürekli adres değiştiriyor. Borçlarını sürekli 'Maddi durumum kötü, erteleyelim' diyerek sürekli öteledi, ancak iyi niyetli omadığını belirledik. Makam aracı olarak kullandığı ve eşi Selma Bozbey adına kayıtlı jipi üzerine bile 8 ayrı haciz kararı bulunuyor. Konu yargıya da intikal etti, Başkan Bozbey, burada da nüfuzunu kullanmaya çalıştı." diye konuştu.

Olayın ticari bir konu olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, "TOKİ'nin işlerine girdik, maalesef son yıllarda işlerimiz kötüye gitti. İki aylık bir zaman zarfında işleri bitirip rahatlığa kavuşacağız. Konu tamamen ticari bir konudur. Neler yaşadığımı ben biliyorum, basınla beni tehdit ediyorlar." dedi.

1962 yılında Bursa, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi'nde doğan Mustafa Bozbey, 1988 yılında Selma Bozbey ile yaşamını birleştirdi. Side isminde bir kız çocuk babası.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü 1984 yılında bitirdi, aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak inşaat yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi. 1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından şirketi devretti. Bozbey, 2 dönemdir Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber