22 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Ekim 2008 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış törenine katılıyor.

-Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, France 24 televizyonuna Swiss Otel'de röportaj veriyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Jamanak Türk Ermeni Gazetesi ile 100. yıl mülakatı yapıyor. (Saat: 15.00/17.00/18.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenecek olan MÜSİAD 12. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katılıyor. (Saat: 9.30)

-ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TÜRBAN KARARI RESMİ GAZETE'DE

-Anayasa Mahkemesi'nin türban kararına ilişkin gerekçeli kararı yayımlanması için dün Başbakanlığa göndermesinin ardından karar resmi gazetede yayımlandı.

-AKP MYK TOPLANTISI

-AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde yapılıyor. (Saat: 18.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, ?Türkiye'de yaşanan yargı ve hukuk krizi ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamaları? konulu basın toplantısı düzenliyor.

-MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, öğrenci affıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay ve MHP milletvekilleri, ?Küresel Ekonomik Kriz? raporunu basın toplantısıyla açıklıyor. (Saat: 11.30/11.00/12.30)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-KİT Komisyonu, Tütün-Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'nin hesaplarını inceliyor

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu genel değerlendirme yapıyor.

-Yasadışı telefon dinleme iddialarını araştırmak üzere kurulan araştırma komisyonu çalışma usul ve esaslarını belirliyor.

-TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Ortadoğu Dairesi Direktörü Tomas Dupla Del Moral ve beraberindeki heyetle görüşüyor. (Saat: 10.30/14.00/15.15)

-DANIŞTAY BAŞSAVCILIĞI SEÇİMLERİ DEVAM EDİYOR

-Tansel Çölaşan'ın yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Danıştay Başsavcılığı için seçimlere devam ediliyor.

-Dün yapılan seçimlerde de sonuç alınamaması ile Danıştay Başsavcılığı seçimlerinde 3. gün başlıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN ÇELİK ?E-TAŞINIR PROJESİ? TANITIM TOPLANTISINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MEB taşınırlarının elektronik ortamda takibini sağlayacak olan ?E-Taşınır Projesi? tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN YILDIRIM VE EROĞLU ?PTT HATIRA ORMANI? AÇILIŞINDA

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Hacılar Mevkiindeki ?PTT Hatıra Ormanı? açılışına katılıyor. (Saat: 10.00)

-EKER REZA GÖRÜŞMESİ

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Bin Ahmet Zainal Ali Reza ile bir araya geliyor. (Saat: 19.00)

-İSO TOPLANTISI

-İstanbul Sanayi Odası Meclisi, İSO Odakule Meclis Salonu'nda toplanıyor.

-Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katılıyor. (Saat: 15.00)

-HÜKÜMETİN 2009 ORTALAMA KUR HEDEFİ 1.40 YTL

-Küresel mali krizin ağırlaşmasıyla dolar kuru 1.50 YTL'yi aşarken, hükümet 2009 yılı makro ekonomik hedeflerini 1.40 YTL'lik ortalama kur düzeyini esas alarak oluşturdu.

-Bu yıl 1,24 YTL düzeyinde oluşacağı tahmin edilen ortalama kura göre gayri safi yurt içi hasıla 801.9 milyar dolar, kişi başına milli gelir de 11 bin 228 dolar olarak beklenirken, 2009 yılında milli gelirin 788.4 milyar dolara kişi başına gelirin de 10 bin 913 dolara gerileyeceği öngörüldü. Bu hesapta ortalama dolar kurunun 2009'da 1,40 YTL olacağı varsayıldı.

-GÖKÇEK'İN HAZİNE'YE OLAN VADESİ GEÇMİŞ BORÇLARI 4 MİLYAR YTL'Yİ AŞTI

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Hazine Müsteşarlığı'na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı Eylül sonunda 4 milyar 32 milyon YTL olarak gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu borç tutarıyla vadesi geçmiş toplam yerel yönetim alacaklarının yüzde 62.4'ünden tek başına sorumlu oldu.

-Belediye'nin henüz vadesi gelmemişlerle birlikte Hazine'ye olan toplam borcu 4 milyar 419 milyon YTL olarak gerçekleşti.

-MARKO PAŞA'NIN YENİ ADI: BİMER

-Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü hedefleri çerçevesinde ?e-devletin? işleyişini hızlandırmak amacıyla başlatılan Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşın umudu oldu. Vatandaşlar, TOKİ'nin yurdun çeşitli illerinde yaptırdığı konutlarla ilgili sorunlar, KEY ödemeleriyle ilgili sorunların yanı sıra elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi sorunlarla ilgili olarak BİMER'e başvuruyor.

-Bunların dışında BİMER'e birbirinden ilginç başvurular da yapılıyor. Bir vatandaş geçinecek kadar maaşlı iş bulamamaktan ve evde yiyecek kalmadığından şikayet ederken başka bir vatandaş da ayağının büyük olduğu uygun ayakkabı bulamadığını buna çözüm bulunmasını istedi. Düğün yapacağını belirten bir vatandaş sokak lambalarını BİMER'e başvurarak yaptırılmasını sağlarken, Fenerbahçe taraftarları, amigolarına verilen para cezası ve müsabakalardan men cezası için BİMER'i mail yağmuruna tuttu.

-HAK-SEN'DEN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DÖNER SERMAYE DAVASI

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık Hak-Sen, başhekim yardımcıları ve hastane müdür yardımcılarına fiilen görev yapanların sayısı yerine hastanedeki norm kadro sayısı dikkate alınarak yapılan döner sermaye ödemesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Sağlık Bakanlığı'na dava açtı.

-AĞAOĞLU: "DERE HER ZAMAN KÜTÜK GETİRMEZ, KRİZİ FIRSATA ÇEVİRME ZAMANIDIR"

-Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, küresel kriz ortamını ve konut sektöründeki gelişmeleri yorumlarken ? Dere her zaman kütük getirmez. İşadamları ağlamayı bıraksınlar ve ticaretin çarklarını döndürmek için ellerinden geleni yapsınlar. Çarkların dönmesi Türkiye'nin de, herkesin de yararınadır? dedi.

-Ağaoğlu, konut sektöründe 2004-2006 döneminde yaşanan patlamanın tekrarının olmayacağını söyleyerek ? 2007-2008 tam anlamıyla kayıp yıllar oldu. Türkiye'de yılda 700 bin ile 1 milyon arasında yeni konuta ihtiyaç var. Türkiye'de mevcut konut stokunun yüzde 70'i nerdeyse oturulamayacak durumda. Şimdiye kadar en iyi zamanda yıllık yapı ruhsatı en fazla 650 bin civarında oldu. Bu nedenle konut talebinin belirli bir hızda devam edeceği açıktır? görüşünü savundu. Ağaoğlu, konut fiyatlarında düşme beklemediğini söyledi.

-YÖK PROF. DR. ŞENGÖR'Ü MASAYA YATIRACAK

-Üniversitelerarası Kurul tarafından YÖK üyeliğine seçilen ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan için ?YÖK Başkanını asistan bile yapmam? diyen Prof. Celal Şengör'ün dosyası yarın YÖK Genel Kurulu'nda masaya yatırılacak.

-YÖK Denetleme Kurulu'nun, Prof. Dr. Şengör'e ceza verilmesine yer olmadığı görüşünü Genel Kurul'a sunacağı öğrenildi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber