Rüşvet operasyonunun detayları film gibi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 14:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de, mahkeme başkanı ve 8 avukatın arasında bulunduğu 15 kişinin gözaltına alındığı rüşvet operasyonunun 6 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından yapıldığı, suç teşkil edecek ilişkilerin kamera kayıtlarıyla tespit edildiği öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök yönetiminde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği tarafından sürdürülen rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8'i avukat 15 kişinin sorgulamaları sürüyor. Adliyeye dün sevk edilen İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K'nın tutuklandığı rüşvet operasyonu ile ilgili bazı detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Tefecilik suçundan 19 aydır cezaevinde tutuklu bulunan V.O.Ç'nin tahliyesinin sağlanması için rüşvet alınmasıyla ilgili 16 kişinin yakalandığı operasyon öncesinde, 6 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takip yapıldığı öğrenildi. Yapılan çalışmalarda, rüşvetle ilgili bazı telefon konuşmalarının kaydedildiği, suç teşkil edecek bazı ilişkilerin de kamera ile tespit edildiği bildirildi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla bir polisin avukat gibi davranarak hakim, avukat ve cezaevinde bulunan tutuklularla görüştüğü, bu yöntemle rüşvet ilişkisinin önemli detaylarının ortaya çıkarıldığı öğrenildi. Bu arada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde bulunan 8'i avukat 15 kişi için 3 gün ek gözaltı süresi alındığı ve sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.

İzmir polisi, tefecilik ve organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan V.O.Ç'nin serbest bırakılmasının ardından başlatılan operasyonda, mahkeme başkanı A.K. ile 8 avukatın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber