Kredi kartı borçlarına dikkat

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dövizde doların biraz daha yükselebileceğini belirtilerek, önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanıcılarının da büyük sıkıntı yaşayabileceği bildirildi.

Başta ABD olmak üzere dünya ekonomisini alt üst eden küresel kriz bir türlü frenlenemiyor. Ekonomistler, vatandaşları yabancı para ile borçlanmamaları konusunda uyarıyor. Döviz kurlarındaki yükseliş halen devam ediyor. Dolar 1,75'i, Euro 2,25'i görürken, borsa ise düşmeye devam ediyor. Döviz büroları önünde endişeli gözlerle dolardaki hareketliliği seyreden vatandaşlar, cebindeki parayı en iyi şekilde değerlendirmenin peşinde. Dövizdeki bu yükselişi kimi vatandaşlar fırsat olarak değerlendirirken, kimisi de piyasaya olumsuz yansıyacağı görüşünü savunuyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Altınok, dünyayı uzun süredir etkisi altına alan global krizin Türkiye'de birinci dalgasının hissedildiğine işaret ederek, dolardaki yükselişi buna örnek olarak gösterdi. Serdar Altınok, doların daha da yükselebileceğine dikkat çekerek, yükselişin nereye varacağını kestirmenin ise kehanet olacağının altını çizdi.

Borsanın yüzde 75'inin yabancıların elinde olduğunu ifade eden Altınok, nakde duyulan ihtiyaç sonrası paranın Türkiye'den çıktığını kaydetti. Dolardaki yükselişi Türkiye'den çıkan nakde bağlayan Altınok, "ABD'de şu an ikinci dalga olarak ifade edilen kredi kartı borçları korkusu önümüzdeki günlerde Türkiye'de de yaşanabilir. Bu durum büyük sıkıntıları beraberinde getirebilir. Kredi kartı kullanıcıları dikkatli olmalı ve önlemlerini mutlaka almalı. Kredi kartının geri ödeneceği unutulmamalı. Harcamalar ona göre yapılmalı" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber