Çocukları okula göndermeyen muhtara soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2008 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zafer TOKUŞ- Alaattin ONUR/Akyazı(Sakarya), (DHA)

SAKAKARYA'nın Akyazı İlçesi Madenler Köyü Muhtarı Ali Der hakkında, köyde İlköğretim okuluna gitmeleri gereken 38 çocuğu 2008- 2009 öğrenim döneminin başladığı günden itibaren okula göndermediği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Köy muhtarının çocukları bir yakının öğrenci servisi yapabilmesi için okula göndermediği iddia edildi.

Akyazı İlçesi Madenler Köyü'nde ilköğretim çağında bulunan 38 öğrencinin yeni öğrenim döneminin başında taşımalı sistem ile 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dokurcun ilköğretim okuluna gitmeleri kararı alındı. Taşımalı sistem ihalesini ise Refik Gülmez kazandı. Köy muhtarı Ali Der'in ise, taşımalı sistem ihalesinin bir yakınına verilmesini istediği, ancak bu isteği kabul edilmeyince çocukları okula göndermediği iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ihbar gitmesi üzerine olay ortaya çıktı. Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya olayın üzücü olduğunu belirterek, ?Ortada bir sorun var. Bu sorunun bedelini de çocuklar ödemiş. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kaymakamlığın isteği üzerine ön inceleme yaptık. İncelemede çocukların okula gönderilmemesinin sebeplerini tespit ettik. Kaymakamlığa rapor verince Kaymakamlık da bir daire müdürünü soruşturma için görevlendirdi. Konu Cumhuriyet savcılığına intikal ettirilecek? dedi.

ÇOCUKLAR OKULA BAŞLADI

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar ise, öncelikli olarak Köydeki çocukların okula devamlarının sağlandığını belirterek şunları söyledi;

?Köyde bir sorun yaşanıyor. Ama bu sorun ne olursa olsun çocuklara yansıtılması yanlış. Çocukların okula gitmeme sorununu çözdük. Şimdi nedenini arastırıyoruz. Bir daire müdürünü bu konu için görevlendirdim. Köy Muhtarının telkinleri ile ailelerin çocuklarını okula göndermedikleri iddiası var. Bu iddiayı arastırıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber