Sertifikalı hasta danışmanı dönemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık sektöründe bir ilk gerçekleştirilerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay belgeli ilk Hasta Rehberleri, İstanbul Özel Delta Hospital'da aldıkları eğitimin ardından mezun oldular. Proje kapsamında hastanelerdeki kalifiye eleman sıkıntısına çözüm bulunması ve işsizlik oranının kısmende olsa düşürülerek istihdam alanı açılması hedefleniyor.

Hastanede düzenlenen törende projede hastane yönetimi ile ortak çalışan Türkiye İş Kurumu Şube Müdürü Hadi Akıcı, hastanenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Direktörü Yardımcı Doç. Dr. Halis Özberk ve kurs sonucunda başarılı olarak sertifikalarını almaya hak kazanan kursiyerler hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan Halis Özberk, "Pendik İş Kurumu işbirliğiyle yaptığımız bu çalışmada, bakanlığa sunduğumuz program onaylandı. 56 gün süren uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdik. 580 aday taramasıyla başlayan bu

eğitim sonunda çeşitli testler yapıldı ve on kişiye kadar bu rakam düştü. Yüzde 50 istihdam garantisiyle başlayan bu eğitim sonunda başarılı olan adaylardan dördünü kendi bünyemizde işe başlattık. Bu çalışma Türkiye'deki sağlık sektöründe bir ilk olması bakımından büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Türkiye İş Kurumu Şube Müdürü Hadi Akıcı da, iş bulmanın çok zor olduğu bir dönemde böyle bir programın uygulamaya konulduğunu belirterek, "En büyük sorun nitelikli eleman, bu planlamalar ihtiyaç duyulduğu için bu kurs düzenlendi. Kayıtlarımıza göre beş milyon kişi iş ararken 400 bin kurumda nitelikli eleman aramaktadır. İş Kurumu olarak nitelikle elemanlar yetiştirerek bu açığı kapatmayı amaçlıyoruz. Okullardan mezun olanlar nitelikli eleman olma konusunda yeterli kriterlere sahip değil, bu tür uygulamalarla nitelikli eleman açığını kapatmak hedefindeyiz" dedi.

Sağlık sektöründe büyük bir nitelikli eleman sıkıntısı olduğunu belirten Akıcı, "Bu program bir ilk piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanları bize bildirirlerse bu tür eğitimlerle bu sorunu aşacağız" dedi. Sertifika alan öğrenciler ise eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 56 gün süren eğitim programı çerçevesinde başarılı olan öğrencilere proğram sonunda sertifikaları dağıtıldı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu proje ile hem istihdama katkı hem de ihtiyaç duyulan sektörlerde nitelikli eleman imkanı sağlanması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber