Dayakçı öğretmen başka okula gönderildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE,

EDİRNE'de, İsmail Güner İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğretmeni 37 yaşındaki Selda Karaman'ın, öğrencileri azarlayıp döverken çekilen görüntülerinin ardından hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Milli Eğitim müfettişlerince yapılan soruşturmada, şiddet uyguladığına karar verilen öğretmenin görev yeri değiştirildi.

Öğretmen Selda Karaman'ın, derste öğrencileri azarlayıp döverken cep telefonuyla kaydedilen görüntülerinin televizyon ve gazetelerde yer almasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Görevlendirilen iki müfettişin raporu doğrultusunda dayakçı öğretmen okulundaki görevinden alındı. Edirne'nin bir başka İlçesi'ndeki ilköğretim okulunda görevlendirilecek Selda Karaman'ın bu hafta içinde yeni okulunda göreve başlayacağı öğrenildi. Ayrıca görüntüleri ihbar olarak kabul eden Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından öğretmen hakkında açılan soruşturma sürüyor.

Müfettişlerin soruşturmalarını tamamlamasının ardından öğretmenin görev yerinin değiştirildiğini belirten Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, ?Olayı öğrenip görüntüleri inceledikten sonra gerekli soruşturmayı başlattım. Müfettişlerin yaptığı incelemenin ardından öğretmenin görev yerinin değiştirilmesine karar verildi. Bu değişiklik bir anlamda görevden uzaklaştırma cezası anlamına gelir. Öğretmenimiz başka bir ilçedeki okulda görevine devam edecek. Öğretmenin işine son vermek gibi birşey söz konusu değil? dedi.

Eşinden ayrıldığı belirtilen Selda Karaman'ın sinirli bir yapıya sahip olduğu, çocuğunun bulunmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber