Meclis bu hafta yoğun çalışacak

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 06:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, bu hafta yoğun mesai yapacak. Bayram'dan önce yasalaşması gereken Aile Hekimliği Yasası, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'ndaki değişiklik ile Organik Tarım ve Tohumculukla İlgili Yasa tasarıları milletvekilleri tatile gittiği için yasalaşmamıştı. Bu yasalara ek olarak sporda şike ve doping iddialarının araştırılmasına ilişkin önerge Genel Kurul'da ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu, milletvekilleri erken tatile gidip geç geldikleri için bu hafta yoğun bir çalışma yapacak. Bayramdan önceki hafta içinde yasalaşması beklenen Aile Hekimliği Yasası, Polis Vazife ve Salahiyet Yasası'ndaki değişiklikler, Genel Kurul'da yeter sayı olmadığı için yarım kalmıştı. Bayram'dan sonraki iki gün de milletvekilleri tatilden dönmeyince TBMM Genel Kurulu, "aç-kapa" yaparak çalışamamıştı. İki yasa değişikliği ile Organik Tarım ve Tohumculukla İlgili Yasa bu hafta görüşülerek yasalaşacak. Genel Kurul'da ayrıca, uzun süre kamuoyu gündemini işgal eden sporda şike, rüşvet, şiddet ve doping iddialarının araştırılmasına ilişkin önergeler, 23 Kasım Salı günü birleştirilerek görüşülecek. Bu konuda CHP milletvekillerinin 3, AK Parti milletvekillerinin ise 2 Meclis araştırması açılması yönünde önergesi var.

Çarşamba günü ele alınacak olan Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişiklikle otel, gazino, kahve, bar, tiyatro, sinema, hamam ve plaj gibi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin sadece belediyelerden ruhsat alarak açılmasını düzenliyor. Perşembe günü görüşülecek olan Organik Tarım Yasa Tasarısı ile de 1980'li yıllarda ihracata dönük olarak yapılmaya başlanan organik tarımı yasal düzenlemeye kavuşturuyor. Yasa, AB'ye uyum kapsamında önem verilen bir değişiklik. Tasarı ile tüketiciye güvenilir, kaliteli ürün sunmak üzere organik ürün ve girdilerin üretiminin geliştirilmesini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

TBMM'deki 2005 yılı bütçesi üzerindeki çalışmalar da sürüyor. Bu hafta, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sanayi ve Ticaret, Kültür ve Turizm Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2005 bütçelerini ele alacak

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber