Sağlık Bakanlığından 50 bin öğreciye çanta

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Ankara bulunan 100 ilköğretim okulunun 1. ve 5. sınıflarında eğitim gören yaklaşık 50 bin öğrenciye okul çantası hediye ediyor.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan, "İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitimi Programı" kapsamında, okullarda beslenme eğitimleri başlatıldı. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı Toplum Beslenmesi Şubesi'nce organize edilen program Sincan ilçesinde start aldı. Program çerçevesinde 10 diyetisyenden oluşan eğitim ekibi okullarda beslenme eğitimi verirken, uzmanlar konu anlatımında Sağlık Bakanlığı ve Başkent Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan, "İlkokul Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme" isimli kitaptan yararlanıyor. Bu arada bir firmanın sponsorluğunda öğrencilere, içerisinde kalem, silgi, defter, kalemtıraş, beslenme çantası, diş fırçası ve diş macunu bulunan çantalar hediye ediliyor. "Sağlıklı beslenme, sağlıklı çocukluk, sağlıklı çocukluk ise; sağlıklı yetişkinlik demektir" sloganıyla hareket eden Sağlık Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak çantaları Ankara'daki 100 ilköğretim okulunun 1. ve 5. sınıflarında eğitim gören yaklaşık 50 bin öğrenciye dağıtıyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, okul çağındaki çocukların büyüklere göre daha hızlı geliştiği için pek çok besin maddesine ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu dönemde iyi beslenme alışkanlığı kazanmak ve besin öğeleri yönünden zengin bir diyet tüketmek çok önemlidir. Çünkü sağlıklı beslenme, sağlıklı çocukluk, sağlıklı çocukluk ise; sağlıklı yetişkinlik demektir" dediler. Günümüzde çocuk ve gençlerin, genellikle hatalı beslenme alışkanlıklarına sahip olduğunu ifade eden yetkililer, başlatılan, "İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitimi Programı" ile bu bilinci geliştirmeye çalıştıklarını kaydettiler. Öğün atlama, şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketiminin yanlış beslenme uygulamalarına birer örnek olduğunu vurgulayan bakanlık yetkilileri, "Çocukluk dönemindeki bu hatalı beslenme uygulamaları kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmaktadır. Gerek ailede gerekse okulda yetersiz beslenme bilgisinin verilmesinin yanı sıra, besin endüstrisinde özellikle bu yaş gruplarına yönelik reklamlar, kampanyalar, hatalı beslenme alışkanlıklarının kazanılmasının nedeni olmaktadır. Böylece erken yaşlarda kazanılan alışkanlıkların ileriki yaşlarda değiştirilmesinde zorluklarla karşılaşılmaktadır" uyarısında bulundu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber