Öğretmenevlerinde artık yer yok denmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2008 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı

Sayı: B.08.0.ÖSD.0.0.27.07.00-2007/03294 04.11.2008
Konu: Dikkat Edilecek Hususlar

VALİLİĞİNE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinin Aralık 2005/2579 sayısında yayımlanan ?Öğretmenevleri, Öğretmenevleri ve Akşam Sanat okulları, Öğretmen Lokalleri ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği?
b)M.E.B. Tebliğler dergisinde Kasım 2006 Tarih ve 2590 sayı ile yayımlanan ?Öğretmenevleri, Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Lokalleri ve Sosyal Tesisler Yönergesi"

Bakanlığımıza gelen müracaatlarda konaklamak için Öğretmenevlerine gelenlere resepsiyon görevlilerince yer olduğu halde yer verilmediği, yok denildiği, ilgisiz davranıldığı açıklayıcı bilgi verilmediği bildirilmekledir.

Öğretmenevleri, Ögretmenevi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri ile sosyal tesislerin kuruluş amacı başta öğretmenlerimiz Bakanlık merkez - Taşra teşkilâtı personeli, emekli personelin eş, çocuk ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin birbirleriyle kaynaşmalarını, dayanışına içinde olmalarını, sosyal ve moral İhtiyaçlarının giderilmesini, meslekî, kültürel gelişmelerini, aileleri ve çevreleri ile sürekli ilişkiler içinde bulunmalarını sağlamaktır.

Bu amaçla anılan kurumlarımız faaliyetlerini, ilgi (a) Yönetmelik ve ilgi (b) Yönerge esasları ve diğer ilgili mevzuatlar çerçevesinde kesintisiz, aksamalara meydan vermeden geliştirerek sürdürmek zorundadırlar.

Bu nedenle:

?Üyelerimizin açıkta bırakılmaması için gerekli tedbirlerin alınması.
?Öğretmenevlerine konaklamak üzere müracaatta bulunanlara (üye, kamu, serbest ve diğer) yer olmadığı takdirde, durumun kendilerine ayrıntılarıyla nazikçe bildirilmesi ve açıkla kalmalarım önlemek amacıyla. Bakanlığımız otelcilik uygulama okulları, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri gibi konaklayabilecekleri yerler hususunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

Fahrettin KAVŞUT
Bakan a.
Daire Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber